Word lid

sluiten

Van Capo tot CEO

terug naar alle artikelen

image

Maffiaorganisaties zijn miljardenbedrijven die veel succes hebben met onorthodoxe maar effectieve methoden. In de literatuur en het onderwijs zijn we heel erg geneigd om alleen te willen leren van zogenaamde nette bovenwereldorganisaties. Maar waarom leren wij niet van succesvolle onderwereldorganisaties? Zij kunnen niet zo succesvol zijn als ze hun zaakjes niet strak georganiseerd hebben, toch? Wanneer je de criminele elementen van deze bedrijven bevriest en puur kijkt naar de bedrijfsvoering zijn er wel degelijk lessen te leren van deze organisatie. Welke? Dat lees je in het boek: Van Capo tot CEO.

Lees hoe de drie grootste Italiaanse maffiaorganisaties uitgroeiden van geheime genootschappen en ondernemende criminelen tot professionele multinationals met miljardenomzetten van wie de tentakels zich uitstrekken tot in de hoogste regionen van de onder- en bovenwereld.

De stijl van de maffia is aantrekkelijk vermaak voor boeken en films, maar de bedrijfsvoering van de maffia bevat ook lessen over strategie, leiderschap, reputatiemanagement, samenwerking en transparantie waar moderne organisaties zeker iets van kunnen leren.

Te bestellen bij Managementboek.nl
Titel: Van CAPO tot CEO
Ondertitel: Leerzame inzichten van de Italiaanse maffia
Auteurs: Jan-Joost Kroon
ISBN: 9789461264923
Prijs: €20,-

delen