Word lid

sluiten

Nieuwe eigenaar INQAR Ad Melissant

Fotografie: Suzanne Verhagen

Tekst: Willem de Volder

terug naar alle artikelen

image

Valerie Silvin is sinds ruim negen maanden de nieuwe eigenaar van autoverhuurder INQAR Ad Melissant in Tilburg. Maar de naam van de vorige eigenaar blijft als ondertitel in de bedrijfsnaam. Ad Melissant, een begrip in Tilburg en regio, blijft op de achtergrond nog actief in het bedrijf als adviseur.

"De status van Ad verandert door de overname niet, hij is en blijft betrokken. Omdat ook hij vindt dat het bedrijf op het gebied van digitaliseren en automatiseren een transformatie verdient, was er snel een match tussen ons", onderbouwt Silvin de overname. Het oer-Tilburgse bedrijf, 'en dat blijft het', heeft vanzelfsprekend door de aansluiting bij de INQAR-keten ook landelijk draagvlak.

Silvin en Melissant kennen elkaar al vele jaren. Niet vreemd als je weet, dat eerstgenoemde zowat alle disciplines in de autobranche heeft doorlopen. Met regelmaat hadden de heren zakelijk contact over uiteraard auto's en al wat daarmee samenhangt. De zakelijke klik die zij hadden is nog concreter geworden door de intrede van Silvin.

De carrière van Silvin is niet op een zakdoek te schetsen. Wat voor hem altijd de boventoon heeft gevoerd is de juiste balans tussen werk en privé. Hij studeerde autotechniek aan het Willem I College in Den Bosch, werkte als automonteur bij Nissan-dealer Denissen in Tilburg, schakelde over naar het magazijn van Opel-dealer Lathouwers in Den Bosch en belandde daar al snel op de verkoopvloer. Hij vervolgde zijn autocarrière bij Van Mossel, van personenwagens tot bedrijfswagens en fleetsales. Ook het dealerschap Seat/Skoda Waalwijk had hij voor Van Mossel onder zijn hoede. In 2019 kregen de gesprekken met Ad Melissant een serieus karakter. De stap richting ‘Tilburg’ kwam echter op een laag pitje vanwege corona. Gaandeweg de coronaversoepelingen werden de besprekingen intensiever met als kroon de overname op 30 december 2021, met terugwerkende kracht naar 1 september.

Melissant, inmiddels aangeschoven bij het gesprek, benadrukt dat hij nadrukkelijk op zoek was naar een rechterhand. “We weten na vijftien jaar zaken doen wat we aan elkaar hebben. Doel van deze zakelijke stap is zonder meer ambities van INQAR Ad Melissant realiseren. “We moeten transformeren naar een nieuwe standaard.” Daarmee verwijst Ad naar technische en maatschappelijke ontwikkelingen die een positieve weerslag hebben op mobiliteit in het algemeen en de verhuurbranche in het bijzonder. “Verhuur naar een nog hoger en comfortabeler plan tillen. Vooral het aanspreken van een nieuwe generatie klanten is daarbij van belang.” Melissant weet als geen ander dat ‘Tilburg’ Ad Melissant (en wellicht INQAR) kent. Maar ook de jonge generatie mag, volgens hem, nog meer doordrongen en vertrouwd raken van de kwaliteiten van het autoverhuurbedrijf. “Een avondje, een event, een feestje of een verhuizing, wij hebben passend en comfortabel verhuur voor handen.” Silvin vult aan dat er een website in ontwikkeling is zodat ook met de mobiele telefoon snel een verhuurmoment kan worden vastgelegd. De website van INQAR Ad Melissant krijgt een upgrade waardoor het voor particulieren en ondernemers nog gemakkelijker wordt om tijdelijk vervoer voor een korte of langere periode in te zetten. Met een wagenpark van ruim 160 voertuigen, opgesplitst in personen- en bedrijfswagens en personenbusjes, zijn de mogelijkheden gigantisch.

delen

Inqar Ad Melissant
www.admelissant.nl Lees meer >