Word lid

sluiten

Hout serveert ‘het echte Italië’ in Eindhoven

Fotografie: John Wiersma

terug naar alle artikelen

image

De jonge, Eindhovense horeca-ondernemer Nicky van Westenbrugge houdt van kort maar krachtige namen voor haar zaken. Daarom heet haar Italiaanse restaurant aan de Leenderweg gewoon Hout, naar de houtoven waarin de pizza’s volgens traditioneel Napolitaans recept worden gebakken. “De Napolitaanse pizza is voor mij echt de allerlekkerste pizza. Ze staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van Unesco!”

Bij Hout zit ‘het echte Italië’ niet alleen in de kwaliteit van de gerechten en de verrukkelijke Italiaanse wijnen, maar zeker ook in de sfeer van de zaak en de passie van het enthousiaste, jonge en gastvrije team. “Het complete plaatje moet kloppen. In veel andere landen, waaronder Italië, ziet een restaurant er vaak niet uit en hangen er tl-lampen. Dat vind ik en het Nederlandse horeca-publiek helemaal niks. Wij zijn gevoelig voor sfeer. Daarom besteed ik graag veel aandacht aan de inrichting.”

“Als je het over sfeer hebt, dan zijn de mensen net zo bepalend. Ik ben heel blij met het team dat bij Hout werkt en dat laat ik hen ook merken. We doen het samen en we doen het met veel plezier. Gasten merken dat. Zoals ze ook merken dat we veel aandacht besteden aan de kwaliteit van alles wat we serveren. We zijn in Napoli op zoek gegaan naar de beste ingrediënten en traditionele manieren van bereiden. Zo pureren we onze tomatensaus bewust met de hand, niet met een blender, want dan krijgt de saus een totaal andere smaak. Het geheim van het pizzadeeg zit onder andere in de lange rijstijd en weinig gist. Zó lekker! Kom proeven, zou ik zeggen. We kijken uit naar het bezoek van Netwerk Brabant op 3 oktober aanstaande.”

Aanmelden Brabants Netwerkdiner maandag  3 oktober 

Hout, Napolitaanse pizza
Leenderweg 63, 5614 HL Eindhoven
T 040 2029422
www.houteindhoven.nl

delen