Word lid

sluiten

Woongeluk koop je gewoon online

terug naar alle artikelen

image

“Als je een woning wilt verbeteren, moet je niet naar het huis kijken maar naar de bewoner.” Het is een van de eigenzinnige uitspraken van interieurontwerper Erik Vos. Samen met partners Peter van Beelen en Sharon Baltussen timmert hij aan de weg met de innovatieve online onderneming Woongeluk.nl. “In vijf jaar tijd willen we de meest inclusieve interieurontwerper van Nederland zijn.” Waar heeft dit kersverse lid van Netwerk Brabant het over?

Woongeluk.nl bestaat sinds februari van dit jaar. Het idee voor deze nieuwe online service voor consumenten is geleidelijk ontstaan en gegroeid. Oorspronkelijk werkten Erik en Peter alleen B2B onder de naam Koolvis Studio. Ze vonden elkaar in 2014 in de Jaarbeurs in Utrecht waar Erik als Creatief adviseur Peter als architectuur stagiaire kreeg voor de ontwikkeling van een tentoonstelling voor Nasa. “We begrepen elkaar binnen het uur. We hebben beiden ervaring in de zakelijke dienstverlening en een gedeelde visie op architectuur en design. Interieurarchitectuur is een middel om een doel te bereiken, het is niet leidend. Het gaat ons om de verbinding tussen ruimtelijke vormgeving, marketing en communicatie. Met een tentoonstelling en een presentatie op een beurs gaan we voor impact op jouw klanten waarin die klantbehoefte centraal staat. Het draait dus niet om ons en onze visie als vakspecialist. Dat is wel wat veel architecten je proberen te verkopen, zowel zakelijk als aan consumenten. Met die consumenten hielden wij ons dus niet bezig, totdat goede vrienden zo’n drie jaar geleden om hulp vroegen bij de inrichting van hun huis. Tja, wat doe je dan? Voor goede vrienden maak je nog wel eens een uitzondering.”

“We zijn nog maar net begonnen”

Geluksvogel
Die uitzondering was het begin van een nieuw avontuur, want aanbevelingen leidden tot steeds meer vragen van consumenten. “We hebben ons opnieuw vanuit oprechte interesse verdiept in hun verhalen, vragen, twijfels en feedback. Die raken ons en wij raken onze klanten met wat we teweeg brengen in hun veilige haven, want dat is een thuis. Dat is heel bijzonder om mee te maken en het voelt voor mij als thuiskomen. De cirkel is rond. Ik interesseerde me altijd in het gedrag van mensen en nu zie ik wat we met ons vak kunnen doen. Ik voel me echt een geluksvogel.”

Woongeluk voor iedereen
“De nieuwe generatie consumenten is goed geïnformeerd en houdt graag de regie over inhoud en kosten. Niet iedereen heeft een groot budget. Maar los van het budget streven we allemaal naar woongeluk. Wij gunnen iedereen dat geluk. En dus ontwikkelden we een ondernemersmodel dat past bij de nieuwe generatie consumenten. Via Woongeluk.nl bepaal je zelf welke en hoeveel hulp je van ons wilt. Onze oplossingen gaan over de ideale indeling van je huis of kamers, over verbouwen en interieurstyling. Onze online configurator neemt je stap voor stap mee in jouw design-avontuur. Afhankelijk van hoeveel en hoe snel je wilt, betaal je een vast bedrag per vier weken. En we geven resultaat garanties af. Met Woongeluk.nl staan we aan het begin van een nieuwe vorm van dienstverlening waarmee we de beste kwaliteit oplossingen kunnen bieden voor een toegankelijke prijs. Zo verspreiden we woongeluk en maken we meteen de wereld een beetje mooier. En dit is nog maar het begin!”

Fotolocatie: Kazerne Eindhoven

delen