Word lid

sluiten

Simpele vragen van andere ondernemers kunnen leiden tot nieuwe inzichten

Fotografie: Else Loof

terug naar alle artikelen

image

Al meer dan 28 jaar verbindt Stratos Club ondernemers met elkaar. “Iedere ondernemer is bezig met continuïteit vraagstukken. Vaak alleen. Op het moment dat je in een Stratos Groep zit krijg je veel betere en andere inzichten,” vertelt Marga Jansen, de verbinder van Stratos Club, enthousiast. “We zijn ervan overtuigd dat het delen van kennis en ervaring onder ondernemers, ondernemers laat groeien. Het gaat bij ons niet om business genereren, maar om je business beter te maken. In plaats van ondernemen in je bedrijf, leer je werken aan je bedrijf.”

“Ik was op zoek naar medestrijders waar je van kunt leren. En die heb ik gevonden bij Stratos Club! Elke ondernemer heeft zo z’n uitdaging en eigen kracht. Dit heeft mij veel inzicht gebracht en geleerd om vanuit verschillende invalshoeken naar mijn eigen uitdaging te kijken.”

- Eduard van Oeveren van B&E Reiniging -

Hoe werkt het?
In een groep van 8-10 gelijkwaardige ondernemers, onder begeleiding van twee Stratos Coaches, stimuleren anderen jou het beste uit je eigen bedrijf te halen. Het is een praktische cursus ondernemen, waarin je leert van andere ondernemers. Je deelt ervaring met elkaar en door goed naar elkaar te luisteren en kritische vragen te stellen leer je van elkaar.

“Speciaal is de dynamiek in je eigen Stratos Groep. Al vanaf de eerste sessie zaten we er goed in met z’n allen. De kracht zit erin dat je vanuit je eigen ontwikkeling je onderneming kunt laten groeien. Sparren op hetzelfde niveau heeft mij veel rust gebracht.”

- Eric Verheijen van Lyfter -

Tekst gaat verder onder de afbeelding

content-image content-image content-image

Meedenkcapaciteit
“Omdat ik iedereen persoonlijk spreek en hun vraagstukken inventariseer, zorg ik voor een mix aan leeftijden, branches, persoonlijkheden, levensfases van personen en bedrijven en wensen. Dit is echt maatwerk. Juist dan ontstaat kruisbestuiving waar veel ondernemers behoefte aan hebben. Bij elke Stratos Groep zie je toch weer dat je samen veel sneller gaat. Je hebt veel meer meedenkcapaciteit.”

“Voor mij kwam Stratos Club precies op het juiste moment. Een moment om te reflecteren en om nieuwe inzichten te krijgen om de strategie voor de komende 5 jaar weer te bepalen. Het is verre van een netwerkclub, maar juist een betrokken groep waar je het wel en wee van je onderneming kunt delen.”

- Karim Jumelet van Kanoa -

Wat levert Stratos Club op?
Deelname aan een Stratos Groep levert je op dat je de juiste dingen in de juiste volgorde doet. Kennis, inzicht, een beeld hoe je collega ondernemers zaken aanpakken en die ervaringen in je eigen bedrijf gebruiken. Voor ondernemers die op zoek zijn naar hoe te veranderen is Stratos Club de omgeving waar je met name inspiratie opdoet om de verandering nog beter vorm te geven dan wanneer je dat alleen doet. De groep ondernemers helpen elkaar, als gratis adviseur, met inzicht en oplossingen.

“Mijn Stratos groep heeft mij het duwtje in de rug gegeven dat ik nodig had. Ik ben uit een kostenmaatschap gestapt en voor mezelf begonnen. Het bijzondere vind ik dat je intensieve onderwerpen (emoties, de zaak, je cijfers) alles met elkaar deelt, terwijl je elkaar (nog) niet super goed kent. Het mooie is om te zien dat ondernemers tegen dezelfde dilemma’s aanlopen en elkaar daarin aanvullen.”

- Nande de Wilde van Perwijs -

Interesse? Neem contact op met Marga Jansen.

delen