Word lid

sluiten

Paul Bekkers’ sport art verbindt sporter en ondernemer

Tekst: Willem de Volder

terug naar alle artikelen

image

Met het realiseren van topsportprestaties is meer gemoeid dan keihard trainen en vaak ook nog studeren. Het vraagt ook een enorme financiële investering. Paul Bekkers van sport art verbindt  sporters met ondernemers  met als doel het de sporter financieel gemakkelijker te maken.

“Individuele sporters hebben vaak moeite met het vinden van sponsors. Met mijn concept sport art wil ik hen op dat vlak een handje helpen.” Bekkers pakt uit met een formule waarbij hij de sporter op een hele aansprekende manier fotografeert en zorgt voor hoogwaardige afdrukken in diverse formaten ingelijst.

Door aankoop van zo’n fotografisch kunstwerk kan een bedrijf een individuele sporter op weg helpen naar het realiseren van zijn of haar doel. Bekkers geeft aan dat het ‘een hele directe en concrete vorm van ondersteunen is’. “De ondernemer weet wie hij terzijde staat en draagt dat uit met een prachtig (foto)kunstwerk in zijn/haar bedrijf of op kantoor.” Om de betrokkenheid kracht bij te zetten, komt de topsporter persoonlijk het kunstwerk overhandigen en is ook beschikbaar voor promotie. “Wat is er mooier dan een sporter ondersteunen, die mede door je financiële injectie, een jaar of wat later op een EK, WK of zelfs op de Olympische Spelen furore maakt.”

Zonder andere sporters te kort te doen, Bekkers heeft onder meer Celine van Duijn (schoonspringen), Noortje en Bregje de Brouwer (synchroonzwemmen), Bram Zeegers (skeleton) en Eythora Thorsdotti (turnen) op een artistieke manier vereeuwigd. Het zijn slechts voorbeelden uit een hele reeks gefotografeerde sporters. De kunstzinnige werken worden in een kleine oplage gemaakt en door de sporter overhandigd met certificaat. “Daarmee wordt de exclusiviteit en de binding tussen ondernemer en sporter nog eens extra verstevigd.” Bekkers kan er uren over vertellen en toont de meest bijzondere opnamen. Als hij zegt ‘een sieraad aan de wand’ dan is dat niets te veel gezegd.

delen