sluiten

Thoughtline Europe; softwareontwikkeling zonder zorgen

Tekst: Esther Nagtegaal

terug naar alle artikelen

image

Speciale wensen
Natuurlijk, digitaliseren kan ook met standaardsoftware. Maar die doet lang niet altijd wat je wilt. Heb je speciale wensen op het gebied van interactie met klanten, het efficiënter maken van de werkwijze of het optimaliseren van processen en producten, dan staan Maurice, Evie en Joyce van Thoughtline Europe voor je klaar. Zij inventariseren de wensen en behoeften van de organisatie en gaan vervolgens aan de slag om een stuk maatwerksoftware te ontwikkelen dat exact aansluit bij jouw organisatie. Dat doen ze volgens hun eigen succesformule: “We gaan altijd eerst terug naar de kern van de vraag; wat is écht nodig. Daar maken we een succes van en daarna kunnen we het groter aan gaan pakken.”

Verschillende typen klanten
Thoughtline Europe werkt voor allerlei bedrijven, voornamelijk MKB’ers, maar ook start-ups. “We hebben drie typen klanten”, vertelt eigenaar Maurice Pels. “Ondernemers die voelen dat er iets moet gebeuren op het gebied van digitalisering, maar niet weten wat. In die gevallen zijn wij de sparringpartner voor de langetermijnvisie op digitalisering. Het gaat dan meestal om bedrijven zonder eigen IT-manager die we begeleiden in hun technology roadmap. Wat moeten ze wel doen, wat (nog) niet? Uiteindelijk volgen daar softwareontwikkelingsprojecten uit. Een tweede zijn ondernemers die weten wat ze willen op het gebied van digitalisering maar niet precies weten hoe dit te realiseren is. Deze doelgroep helpen wij met de uitwerking en realisatie van softwareontwikkelingsprojecten. Een derde categorie vormen de bedrijven die technisch sterk zijn en zelf in staat zijn om een ontwikkelteam aan te sturen. Die voorzien we van ontwikkelcapaciteit.”

“Digitaliseren op maat, tegen vriendelijke prijzen, met software die precies doet wat je nodig hebt”

Eigen ontwikkelteam
Dankzij een eigen ontwikkelteam in India is Thoughtline Europe in staat om maatwerk te leveren tegen prijzen die een stuk lager liggen dan in de markt gebruikelijk is. De Nederlandse vestiging is namelijk onderdeel van het wereldwijde concern Thoughtline dat vestigingen heeft in India en de Verenigde Staten. Eigenaar Maurice Pels startte twee jaar geleden in Tilburg de Europese tak. “Omdat we onderdeel zijn van de groep is de onderlinge betrokkenheid heel groot. We onderhouden warme banden met onze ontwikkelaars”, zegt Maurice Pels.

Nuttige gesprekspartner
Digitaliseren is voor iedere ondernemer een belangrijk aandachtspunt. “Bedrijven die niet digitaliseren, zijn de dinosaurussen van de toekomst”, zegt Maurice. “Heb je als ondernemer het gevoel dat je ingehaald wordt en weet je niet waar het door komt, dan kan het zijn dat je efficiency achterblijft of dat andere partijen nieuwe verkoopkanalen aanboren bijvoorbeeld. Als je niet bekend bent met de trends op het gebied van IT, software en digitalisering, dan weet je niet waar je naar moet kijken. Dan zie je alleen maar dingen gebeuren en weet je niet wat je eraan kunt doen. Heel frustrerend voor een ondernemer. Heb je geen mensen in dienst die visie hebben op digitalisering, dan kom je niet verder. Wij zijn in dat geval een heel nuttige gesprekspartner.”

Aanbod
Ook een stap zetten op het gebied van digitalisering? Toe aan softwareontwikkeling zonder zorgen? Thoughtline Europe wil graag die gesprekpartner zijn voor ondernemers in de regio. Dat eerste gesprek is gratis en vrijblijvend. “In anderhalf à twee uur tijd achterhalen wij de uitdagingen waar jij in je bedrijf voor staat. We leggen de trends in digitalisering hiernaast en helpen in grove lijnen een langetermijnvisie mee uitstippelen voor je organisatie”, besluit Maurice Pels.

Foto: Joyce van den Berg, Maurice Pels, Evie Schürmann

delen

ThoughtLine Europe B.V.

www.thoughtline.nl Lees meer >