sluiten

Breda, een bruisende stad

terug naar alle artikelen

image

Een unieke ligging
Wethouder Economie, Boaz Adank vertelt graag over ‘zijn’ stad: “Door de unieke ligging is het goed toeven voor ondernemers. Met net zo makkelijk de haven van Rotterdam binnen handbereik, als die van Antwerpen. Een efficiënt bedrijvenpark aan de rand van de stad en met tegelijkertijd een snel bereikbare binnenstad ‘dé beste binnenstad 2017-2020’ om na gedane zaken te ontspannen. De binnenstad van Breda behoort al jaren tot de top 10 van de leukste Nederlandse winkelsteden. Daarnaast biedt de stad een snelgroeiende internationale school, de aansluiting op het hogesnelheidsspoor (als enige stad in Brabant), de uitstraling van het nieuwe station, de service van het expatcenter, de strategische ligging en de beste (internationale) hogescholen van Nederland. Dit maakt Breda een interessante vestigingsplaats voor internationale bedrijven, Benelux hoofdkantoren, (internationale) kenniswerkers, expats en studenten.”

"Ambassadeurs als Hardwell en Tiësto zijn mooi meegenomen!"

Ambities
‘Het Verhaal van Breda’ kent ambities die er niet om liegen. Een bewuste keuze vanuit de gedachte dat je alleen in beweging blijft en nieuwe ontwikkelingen kunt aanjagen wanneer de stippen op de horizon behoorlijk ambitieus zijn. Zo moet je in 2030 vanuit Breda in drie kwartier tijd in Parijs, Berlijn, Londen en Kopenhagen kunnen zijn en vice versa. Tegen die tijd ligt Breda ook als eerste Europese stad in een park. Dragen we de Bredase way of life wereldwijd uit in onze stadsambassades in vijf metropoolsteden. Ambassadeurs als Hardwell en Tiësto zijn daarbij mooi meegenomen!

Campusvorming
Die ambities zien we ook terug bij de ondernemers in Breda. Dankzij de economische groei durven kleine bedrijven grote stappen te zetten. Ze nemen meer mensen aan, vergroten de afzetmarkt en groeien. Daarbij zoeken bedrijven steeds vaker de samenwerking op. Ze willen faciliteiten, kennis en personeel delen. Zeker bedrijven die elkaar goed aanvullen op het gebied van processen weten elkaar steeds beter te vinden en zich samen te vestigen. Dit leidt tot campusvorming in de stad.

Ondernemersteam
Bij het maken van een keuze voor een locatie of bedrijfspand kan het Ondernemersteam van de gemeente Breda een adviserende rol spelen. Het Ondernemersteam kent de stad als geen ander. Zij adviseert en ondersteunt bestaande én nieuwe ondernemers bij de keuze voor een locatie. Denk bijvoorbeeld ook aan het Rithmeesterpark in Breda. Het heeft een uitstekende ligging aan de A16 tussen Rotterdam en Antwerpen met een oppervlakte van 21ha bedrijfsgrond. Direct klaar om met maatwerk te bebouwen, zelfs tot 40 meter hoog, hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) en de beste binnenstad om de hoek. De eerste bedrijven hebben zich hier al gevestigd. Het Rithmeesterpark is echter helemaal klaar voor nog meer krachtige Bredase ondernemers. Het Ondernemersteam staat ook klaar wanneer bedrijven hulp nodig hebben, bijvoorbeeld bij de start van hun bedrijf. De accountmanagers van het ondernemersteam komen graag op bezoek om te horen wat er speelt en waar ze kunnen helpen.

T 06 - 1171 6381
ondernemersteambreda@breda.nl

Foto: Joris Bax

delen

Gemeente Breda

www.breda.nl Lees meer >