Word lid

sluiten

Werven en werken in de grensstreek Nederland - België

Fotografie: Else Loof

terug naar alle artikelen

image

De zoektocht naar goed personeel is niet altijd even makkelijk. Verruim je blik door ook over de grens te kijken. EURES adviseert en ondersteunt werkgevers bij het vinden van personeel over de grens en helpt werkzoekenden aan een baan over de grens. EURES adviseurs Viola Bakker en Randall Sowirono zijn gespecialiseerd in crossborder arbeidsbemiddeling tussen Nederland en België. Dit doen ze onder de enthousiaste leiding van Toine Witters, Manager Werkgeversdienstverlening.

EURES
EURopean Employment Services (EURES) is onderdeel van UWV. EURES adviseert bedrijven bij de arbeidsbemiddeling op crossborder en transnationaal niveau. Het crossborder team is verdeeld in zes districten met de focus op arbeidsbemiddeling in de grensstreek van Nederland/Duitsland en Nederland/België.

Viola en Randall vormen, samen met nog 8 collega’s, het team voor Noord-Brabant en Zeeland en brengen (samen met hun Vlaamse EURES collega’s) het beste van 2 werelden samen. De dienstverlening is kosteloos en kan voor diverse bedrijven worden ingezet.  Samen met o.a. Volvo Cars, Roompot, Burger King Tilburg en North Sea Port heeft EURES al mooie successen geboekt.

Grensoverschrijdend
Vergroot je zoekgebied naar personeel door ook bij onze zuiderburen te kijken. Er is geen taalbarrière en ook de beroepskwalificaties zijn nagenoeg hetzelfde. Naast het werven en selecteren, staan de EURES adviseurs je bij met hun kennis van wet- en regelgeving bij het aangaan van arbeidscontracten met kandidaten uit Vlaanderen. Bovendien beschikken we over veel arbeidsmarktinformatie en een groot netwerk door de samenwerking met de VDAB (Vlaamse UWV) en andere partijen met expertise op het gebied van grensoverschrijdend werken.

Crossborder event voor werkgevers
Op 10 november a.s. organiseert EURES een crossborder event voor werkgevers. Samen met inspirerende sprekers en deskundigen ga je op zoek naar grensoverschrijdende mogelijkheden. Natuurlijk is er eveneens mogelijkheid om te netwerken. Meld je voor het event gratis aan bij één van de adviseurs.

GrensMatch App
Ga meteen aan de slag en download dé matchingsapp voor de arbeidsmarkt voor werkgevers en werkzoekenden in de grensregio. Al swipend kun je als werkgever eenvoudig op zoek naar de juiste match.

Op de foto van links naar rechts: Toine Witters, Randall Sowirono en Viola Bakker

EURES – UWV 
www.werk.nl/eures

Randall Sowirono EURES Adviseur Crossborder NL-BE Regio Midden en Oost Brabant
grenswerkmob@uwv.nl M 06 11 18 99 05

Viola Bakker EURES Adviseur Crossborder NL-BE Regio Zeeland en West-Brabant
werkenoverdegrens@uwv.nl M 06 46 62 79 75

delen