Word lid

sluiten

Innovatieve techniek maakt zichtbaar wat zwemmers zelf niet meer voelen

Fotografie: John Wiersma

Tekst: Marlène van Kuyk

terug naar alle artikelen

image

Roald van der Vliet is innovatiemanager bij het InnoSportLab de Tongelreep (ISLT), in 2006 opgericht door NOC*NSF en TNO: “We werken met de beste zwematleten ter wereld en ontwikkelen hier technologie om ze te verbeteren. Nederland behoort tot de zwemtop van de wereld. Om daar te blijven, moeten wij het beter doen dan de rest. Daarvoor is een verbinding nodig tussen de beste zwemmers, de beste wetenschappers en de beste bedrijven. De gouden driehoek: bedrijfsleven, sport en wetenschap. Mijn taak is die bij elkaar te brengen.”

Verrassende link met bedrijfsleven
“Evidence based training is wat we hier doen: meten met de slimste technologie, analyseren en terugkoppelen. Bedrijven doen feitelijk hetzelfde met het monitoren van bedrijfsprocessen. Het verrast hen als ze hier zijn dat we niet veel van elkaar verschillen. Zij verkopen een fiets. Ons product is bijvoorbeeld Ranomi, die we zó goed maken dat ze een gouden medaille haalt. Dat is wat wij verkopen.”

Tekst gaat door onder de afbeelding

content-image content-image content-image

Honderdste van een seconde
Topzwemmer Kyle Stolk is ook zo’n ‘product’. Hij is lid van TeamNL, werd op de Olympische Spelen van 2016 zevende in de finale estafette mannen en traint nu voor Tokyo: “Ik ga voor 100 en 200 meter vrije slag. Korte sprintafstanden, waar het gaat om een honderdste van een seconde. De techniek hier helpt mij te zien wat ik zelf dan niet meer voel.” En, knipoogt hij: “Ik zoek nog bedrijven die mij willen sponsoren.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding

content-image content-image content-image

Welkom voor je bedrijfsevent
Pim van Hedel, verantwoordelijk voor sport en events bij het ISLT: “We nodigen bedrijven graag uit hier een kijkje te komen nemen. Voor bedrijfsevents, vergaderingen, demonstraties, rondleidingen en sportieve workshops, al dan niet met een borrel en eten op het bordes. Dat is altijd maatwerk, afgestemd op wat de klant wil.”

InnoSportLab de Tongelreep
Antoon Coolenlaan 1
5644 RX Eindhoven
T 040-2381153
secretariaat@fieldlabswimming.com

delen