sluiten

Bij Business Management leer je meer dan een beroep!

terug naar alle artikelen

image

Business Management is de nieuwe naam voor onze commerciële opleiding die vanaf het schooljaar 2020/2021 start bij ROC Tilburg op de School voor Commerciële Dienstverlening. Helpt u onze studenten om een goed beeld te krijgen van het werkveld?

Wat is Business Management?
Business Management staat voor een driejarige niveau-4-opleiding op het mbo. Studenten worden in het eerste leerjaar voorbereid op de commerciële wereld. Uniek hieraan is dat de opleidingen Junior Accountmanager en Manager Retail in het eerste jaar zijn samengevoegd. De studenten maken op deze manier kennis met een breed commercieel beroepenveld. Zo kunnen zij een gedegen keuze maken in het tweede leerjaar voor een van de twee richtingen.

Waarom?
Onze veelal jonge studenten staan vaak na het VMBO voor de moeilijke keuze. Met welke opleiding maakt hij of zij de beste keuze?  Met Business Management gaat de student zowel in de theorie als in de praktijk het verschil tussen B2C en B2B ervaren. Dit betekent minder kans op een verkeerde studiekeuze of een jaar studieverlies.

Wij vinden het natuurlijk belangrijk dat de studenten binnen deze opleiding naast de theorie op school ook veel en goed leren in de praktijk. De School voor Commerciële Dienstverlening werkt al jarenlang nauwgezet samen met het echte bedrijfsleven, waar onze studenten met veel plezier en enthousiasme ervaring opdoen. De studenten worden in de aanloop naar hun stage professioneel begeleid door school.

Laat van u horen:
Tijdens dit eerste jaar gaan onze studenten op werkveldoriëntatie. Zij gaan ervaring opdoen in zowel de retail als in de commercie. Het gaat dan over een totaal van twee (werk)dagen per week voor een periode van negen weken.

Wij komen graag in contact met bedrijven die bereid zijn om onze studenten mee te laten kijken in hun beroepswereld, met als doel een goede indruk te krijgen van het beroep. Het is geen probleem als uw bedrijf of organisatie geen ervaring heeft met stagiair(e)s. Er worden namelijk nog geen examens afgenomen gedurende deze stageperiode.                       

Alle bedrijven zijn daarom van harte welkom om zich te melden! Wij kijken uit naar een nieuwe samenwerking met bedrijven uit de regio. Doet u ook mee?

Voor aanmelden en/of extra informatie kun u terecht bij:
Kathy Hamers khamers@roctilburg.nl
Ernest Sparla esparla@roctilburg.nl

delen

ROC Tilburg

www.roctilburg.nl Lees meer >