sluiten

Gastvrij onthaal in de parels van Oisterwijk

Tekst: Esther Nagtegaal

terug naar alle artikelen

image

Koninklijke favoriet Mansion Hotel Bos en Ven kent een rijke geschiedenis, letterlijk en figuurlijk. Het hotel werd in 1919 in Engelse stijl gebouwd op één van de mooiste locaties in Oisterwijk, pal aan het Klompven, en was in de eerste helft van de vorige eeuw erg in trek bij de high society. Bekend is dat koningin Emma er ’s zomers graag verbleef. Toch raakte het hotel in de jaren ’80 in verval. Toen de familie Verhoeven het gebouw in 1990 aankocht, was er weinig meer over van de vooroorlogse grandeur van weleer.

Nostalgie en modern comfort
Na een grondige verbouwing ging Bos en Ven in 1992 weer open. De 50 kamers die het hotel oorspronkelijk had, waren er 40 geworden; allemaal met modern comfort, maar met behoud van de karakteristieke stijlelementen. Dat geldt trouwens voor het hele gebouw. Overal is die typische begin 20e-eeuwse Engelse sfeer bewaard gebleven, ook in de erkers waar het restaurant is. De nostalgie is er voelbaar. In combinatie met de beperkte omvang – het biedt plaats aan 50 gasten - geeft een intieme sfeer.

“Zakelijk of privé, onze gasten komen speciaal voor die Brabantse gemoedelijkheid”
content-image content-image content-image

Andere mogelijkheden
Tweeënhalve kilometer verderop ligt de andere horecaparel Landgoed de Rosep. Wie de slagboom passeert, merkt meteen het verschil. De Rosep geeft met zijn uitgestrekte laagbouw middenin de Oisterwijkse bossen een totaal andere beleving en andere mogelijkheden. Naast hotelkamers en restaurants heeft het gebouw alle faciliteiten voor zakelijke bijeenkomsten. Met 10 vergaderzalen, waarvan er vijf pas helemaal vernieuwd zijn, is deze locatie de ideale uitvalsbasis voor zakelijke gasten en voor grotere groepen.  “Hier kunnen we bijvoorbeeld mogelijkheden bieden zoals buiten vergaderen of een volledig event middenin de bossen, maar ook afwisseling en ontspanning zoals wellness, rallyrijden en wandel- of fietstochten”, vertelt directeur Henri Verhoeven.

De gemene deler
Hoe verschillend de twee gelegenheden ook zijn, één ding hebben ze met elkaar gemeen: de Brabantse gemoedelijkheid die de Verhoevens zo hoog in het vaandel hebben staan. “Of ze nu zakelijk of privé bij ons verblijven, dat is waar onze gasten voor komen”, zegt Henri Verhoeven. “We doen er alles aan om mensen zich thuis te laten voelen.” Die belofte wist de hotellier in vorige jaren ook voor de Mini Netwerk Contactavonden steeds waar te maken, maar dat doet hij natuurlijk niet alleen. Op beide locaties staat een team van medewerkers met dezelfde gastgerichte mentaliteit klaar om ook de komende netwerkavonden weer tot een succes te maken.

delen

Landgoed de Rosep

www.rosep.com Lees meer >