sluiten

Verkoopsucces heeft een basis nodig

Tekst: Esther Nagtegaal

terug naar alle artikelen

image

Meer omzet, klinkt dat als muziek in je oren? Ga dan verkopen. Wat is dat eigenlijk? In mijn ogen is verkopen veel meer dan een ondertekende offerte mee naar huis nemen. Het begint bij je zaken van A tot Z op orde hebben. En daarvoor moeten we soms een stap terug doen. Terug naar de basis. Want verkoopsucces heeft een stevig fundament nodig om op te bouwen.

Terug naar de basis
Een voorbeeld: ik was bij een ondernemer die een bredere markt wilde aanboren voor zijn product. Het was al op verschillende plekken te koop, en op iedere plek hanteerde hij een andere prijs. Er was een website, maar die had niet dezelfde uitstraling als de andere bedrijfscommunicatie. En er waren nog wat andere gaten te dichten, zoals het helder in beeld krijgen van de doelgroep. Nogal rommelig. Je kunt je voorstellen hoe dat op een potentiële klant overkomt. Daarom scan ik bij een intake eerst of alles op orde is. Ik kijk waar de verbeterpunten zitten en werk samen met de ondernemer aan een krachtige, eenduidige uitstraling naar buiten toe. Dan pas ga ik acquireren. De kans op succes is dan namelijk veel groter.

“Verkopen is veel meer dan een getekende offerte mee naar huis nemen”

De schat in je telefoon
Voor het werven van nieuwe klanten kan ik je verschillende opties bieden. Er zit er geheid één bij die past bij jouw doel én budget. Wat je zelf kunt doen: kijk eens in je mobiel. Het is een draagbare database van contacten die je in de loop van de jaren hebt verzameld. Loop er eens doorheen en kijk waar je een ingang hebt. Misschien zijn er wel mensen bij met wie je al in gesprek bent. Een warme ingang dus. Bel ze eens en benut de verborgen schatten in je telefoon.  

Foto: Katinka Tromp

delen

Prospectations

www.prospectations.nl Lees meer >