Word lid

sluiten

PFL Group vooraanstaand speler in audiovisuele wereld

Fotografie: John Wiersma

Tekst: Willem de Volder

terug naar alle artikelen

image

Würth International Meeting and Event Center in Turnhout. Het is daar van waaruit PFL Group meetings van multinationals en andere, ook kleine, bedrijven vanuit hoogwaardige studio’s audiovisueel de wereld over stuurt. De man achter die digitale dienstverlening is Lucien Smolders, inderdaad voorheen van Auto Smolders. Uitbreiding met vestigingen in Europa lonkt.

De ‘tunnel’ met panelen, die de tijdlijn exposeren van het wereldconcern, staat nog in het immense WIMEC, het voormalige eventcenter van Würth. Het vormt de gang naar de uiterst professioneel geoutilleerde studio’s van de PFL Group. Smolders gaat ons voor en vertelt terloops dat het pand tien jaar geleden vrijkwam nadat Würth alle kunst centraal onderbracht in Duitsland. Een ideale plek voor zijn bedrijf PFL Group, dat al 22 jaar audiovisuele diensten levert aan vooraanstaande bedrijven, (sport)evenementen maar ook aan (muziek)festivals.

Met passie heeft Smolders vanuit Tilburg, Eindhoven en Westerhoven tot begin dit jaar de merken Hyundai en Mazda vertegenwoordigd. Misschien met nog wel meer passie geeft hij nu inhoud aan het exploiteren en managen van online-verbindingen en het verzorgen van podia, geluid en mega-beeldschermen. Hij laat zich terloops ontvallen dat hij de autobranche niet mist. “Voor mij is dit een weloverwogen maar ook logische stap. Ik had steeds minder te vertellen in mijn eigen winkel.” Hij verwijst daarmee naar de dominantie van de auto-importeurs.

“Heb ik daar twintig jaar voor gewerkt”, ging er door me heen

De audiovisuele dienstverlening aan bedrijven is voor Smolders, zoals gezegd, niet iets van de laatste maanden. “Ik doe dit in België met een vestiging in Beerse PFL en Abbit, nabij Turnhout, al vele jaren naast de autobranche. “We zitten hier in WIMEC nu iets meer dan een jaar. Een ideale plek. Veel ruimte in het pand maar ook daarbuiten voor parkeren. Ook de bereikbaarheid zowel vanuit België als Nederland is uitstekend.” Smolders schakelt nog even naar het ‘corona-moment’. “We hadden een volle agenda tot dat corona opdoemde. In een klap leeg, alles hield op. ‘Heb ik daar twintig jaar voor gewerkt’, ging er door me heen. Omdat we al jaren virtuele meetings verzorgden, was er snel een oplossing. In mei gingen hier onze studio’s open. Voor maatwerk maar ook standaard studio’s voor kleinere organisaties en bedrijven.” Met prijzen loopt hij niet te koop. Wel zegt hij, dat voor 1500 euro al gebruik kan worden gemaakt van de professionele studiodiensten van de PFL Group.

content-image content-image content-image

PFL Group beschikt in WIMEC over drie uiterst professionele studio’s en congresruimten. Door de grootte is er het hanteren van de anderhalve meter-regel geen enkel probleem. Vanuit het uitstekend geoutilleerde pand verzorgt het bedrijf meetings en congressen, vooral online maar ook fysiek. “Door corona en daaraan gekoppelde reis- en bijeenkomstbeperkingen hebben de audiovisuele behoeften van bedrijven een enorme vlucht genomen. We staan borg voor een hoogwaardige aanpak met de modernste apparatuur. ‘Steady’ verbindingen staan daarbij centraal.”

PFL Group richt zich op de farmaceutische wereld, de luchtvaart- en evenementenbranche maar ook op het onderwijs.” Namen van opdrachtgevers noemt Smolders liever niet maar Philips Medical, KU (Katholieke Universiteit) Leuven en VITO, het kenniscentrum van de Vlaamse overheid, laat hij zich terloops ontvallen. Overigens blijft het niet bij België. PFL Group heeft plannen om zich binnen vijf jaar in elke belangrijke markt in Europa te vestigen. “Corona zorgt er voor dat ondernemers kiezen voor andere businessmodellen. De omschakeling naar virtueel wordt, ook al gaat de wereld weer open, een standaard.” In Barcelona worden door Smolders c.s. de eerste stappen voor een vestiging gezet.

PFL bv
Everdongenlaan 29
2300 Turnhout, België
T +32 1444 0870
info@pfl.be
www.pfl.be

delen