sluiten

Hestia Budgetcoaching kan het hele spectrum van schuldhulpverlening aan

Fotografie: Laurens Janus

Tekst: Willem de Volder

terug naar alle artikelen

image

Budgetcoaching, ofwel iemand terzijde staan die kampt met financiële problemen. Het borrelt onder werknemers meer dan menigeen denkt. Volgens Christel Lammerts van Hestia Budgetcoaching in Oisterwijk kunnen ondernemers en hun werknemer(s) zich veel ellende besparen door op tijd professionele ondersteuning in te schakelen.

“Het zijn vaak levensgebeurtenissen die ten grondslag liggen aan de financiële malaise. Denk aan scheiding of ziekte.” Christel spreekt vanuit haar expertise. Ze liet Kredietbeheer bij de Rabobank achter zich en ging aan de slag bij hulpinstantie Traverse. ‘Deze wereld bestaat dus ook’ besefte ze al snel. Lammerts wilde meer dan de financiële kant van de problemen van cliënten doorgronden en hen richting geven. “Het gaat om mensen, hun beslommeringen en hun levenswandel.” Om daar nog meer zicht op te krijgen en meer beslagen de problemen te lijf te kunnen gaan, pakte ze de studie psychologie op. Het laatste examen heeft ze achter de rug en ze kan voor haar gevoel ‘de gehele schuldhulpverlening aan’. “Door in een vroeg stadium met een werkgever en zijn mensen aan de slag te gaan, kan veel diepe ellende worden voorkomen.”

Christel wijst op de rol van signaleren door de werkgever. “De ervaring leert dat die vaak een rol wil spelen in het traject. Niet verstandig. Laat die zich richten op zijn business en geef de schuldproblematiek en de afhandeling ervan in handen van professionals. Het levert meer op dan het kost.” Haar werkwijze is er een van goed regelen en doelmatigheid. “Ik vraag de cliënt om alles klaar te leggen, maak een quick scan wat betreft inkomsten, uitgaven, schulden, leefsituatie en stel een plan van aanpak op. Het is vaak snel duidelijk waar begeleiding op zijn plaats is en in welke vorm.” De sociale, persoonlijke kant ziet ze als een belangrijk aspect in het hele traject. Psychologie is dan ook een welkome achtergrond.      

delen

Hestia Budgetcoaching

www.hestia-budgetcoaching.nl/ Lees meer >