sluiten

Bij De Watermolen van Opwetten zijn ze er helemaal klaar voor

Fotografie: John Wiersma

Tekst: Marlène van Kuyk

terug naar alle artikelen

image

Zowel de strakblauwe luchten boven sneeuw en ijs, als de zonovergoten eerste warme voorjaarsdagen lokten mensen naar buiten. Lekker schaatsen, sleeën, wandelen en fietsen. We trokken er massaal op uit. En kwamen gezellig langs bij het ‘winkeltje’ van de Watermolen van Opwetten in Nuenen. Ofwel ’t Klothuys, het voormalige turfopslaghuisje van de watermolen. Drieske Brox: “Het is hier in de weekends een gezellig komen en gaan van mensen die genieten van onze heerlijke coffee to go, warme chocomel, home made iceteas, lemonades, brownies, appelbollen en al het andere lekkers. En we hebben nog veel meer leuke plannen voor dit mooie plekje.”

Drieske wil vooral vooruit kijken, met een positieve ‘vibe’: “Ja, hele groepen worden getroffen en nee, het is voor niemand leuk. Maar we weten wel dat áls het weer mag, het dan meteen volle bak is bij ons. Het is bijna lente en dan gaat het helemaal kriebelen. Net jonge koeien die de wei weer in mogen.”

“Natuurlijk hadden we bij de laatste persconferentie gehoopt op iets meer versoepeling, desondanks zitten we niet stil. Zo komt half maart onze mooie tent terug, die het grote terras overdekt. Daaronder zit je in het voor- en najaar lekker beschut als het wat kouder is of regent en in de zomer beschut tegen de zon. Verder gebruiken we deze maand om alles strak te trekken, qua nieuwe menu- en drankenkaart, roosters, personeel en terrassen coronaproof opstellen. Als we weer mogen en het is alleen buiten, dan zijn wij er in elk geval helemaal klaar voor. En heten we onze gasten van harte welkom!”

Aanmelden Brabants Netwerkdiner maandag 6 september

De Watermolen van Opwetten
Opwettenseweg 203
5674 AC Nuenen
T 040-2636320
info@dewatermolenvanopwetten.nl
www.dewatermolenvanopwetten.nl

delen