Word lid

sluiten

ABO Beveiliging: ‘We werken mét en vóór mensen’

Fotografie: Laurens Janus

Tekst: Willem de Volder

terug naar alle artikelen

image

ABO Beveiliging beveiligt bedrijven, bedrijventerreinen, particulieren en zelfs woonwijken. Directeur Wim Kwaks belicht zijn aanpak in Midden-Brabant. Na meer dan twintig jaar in de branche heeft hij ook oog voor ‘betrouwbaar beveiligingstalent’.

Het is even doorbijten voor Wim en zijn mensen. Geen evenementen en de veiling Richie Bros. in Moerdijk is door corona afgeschaald. Toch wordt er niet geklaagd want de pandemie voorziet ook in nieuwe uitdagingen. Denk aan de controle van het opvolgen van coronamaatregelen bij distributiecentra. Ook de avondklok zorgt voor een piek in de dienstverlening: “We staan personeel ter zijde bij het sluiten van tankstations in de regio. Nu moet dat op alle plekken op hetzelfde moment. Natuurlijk lukt dat”, klinkt het resoluut over de flexibiliteit en de klantvriendelijke aanpak van ABO Beveiliging.

Het bedrijf richt zich op de beveiliging van bedrijfsgebouw en tussenwoning tot zorginstelling. Met zes auto’s, waarvan vooralsnog één elektrische, wordt ’s avonds en ’s nachts gepatrouilleerd. Niet alleen bij of in de nabijheid van bedrijven maar ook op verzoek van gemeente(n) of particulieren. Wim: “Sinds kort in een woonwijk in Oisterwijk. Ook voorzien we in alarmopvolging in de breedste zin bij zo’n 2300 klanten.” De kwalificatie ‘sociaal beveiligingsbedrijf’ verklaart hij als: “We werken mét en vóór mensen”. Als voorbeeld noemt hij het werken in het Verbeeten Instituut en voor zorgverlener Thebe, allebei in Tilburg. “Soms vraagt dat een extra handje ondersteuning.”

De mensen waarmee hij werkt zijn niet alleen gescreend maar ook, vaak in eigen huis, geschoold. “Wat personeel betreft ben ik selectief en hecht veel waarde aan een betrouwbaar nest.” Wim wijst nog even op de snelheid van acteren. “Wij zijn niet afhankelijk van een specifieke maar werken met diverse meldkamers samen. Doordat we hierin neutraal staan, kunnen we gemakkelijk bemiddelen in de overstap naar een andere. Door onze flexibele werkwijze zijn we binnen enkele minuten paraat op de plek waar ondersteuning is vereist.” Die werkwijze mondt niet alleen uit in snelheid en betrouwbaarheid maar ook in het beperken van beveiligingskosten. “Dienstverlening vraagt ook om dat goed te regelen.” A(larmering)B(ewaking)O(nderzoek) leidt niet alleen eigen mensen op maar verzorgt ook voor externe opdrachtgevers cursussen.

delen

ABO Beveiliging
www.abo-beveiliging.nl Lees meer >