sluiten

Zicht op je financiële toekomst

terug naar alle artikelen

image

Een financieel planner van Mazars geeft op beide vlakken inzicht: zij laten je zien hoe je je dromen waar kunt maken en je risico’s kunt beperken. Maurice Selman (locatie Nijmegen) en Rob Timmermans (locatie Eindhoven) over hun visie op financiële planning.

Maurice Selman: “Mazars biedt al geruime tijd financiële planning als dienst aan. Wij gaan nu actief aan de slag om die dienstverlening prominenter voor het mkb neer te zetten. We starten in het Zuiden van Nederland – vanuit de vestigingen in Nijmegen, Breda en Eindhoven – met de bedoeling om het concept over alle vestigingen in Nederland uit te rollen. Met de juiste processen, software en mensen.” Rob Timmermans: “We hebben alle kennis in huis om ondernemers bij te staan. We betrekken vanuit Mazars de specialisten die nodig zijn om voor de specifieke ondernemer de juiste dienstverlening te realiseren.”

Vooruit kijken
Rob Timmermans: “Mazars ondersteunt ondernemers bij bijvoorbeeld de administratie, het indienen van aangiften en het opstellen van de jaarrekening. Dan kijken we naar tijd die al voorbij is. Financiële planning is er juist om vooruit te kijken: waar wil je als ondernemer naartoe?”

Dromen waarmaken
Maurice Selman: “Iedereen heeft dromen over de toekomst, maar niet iedereen laat daar een financieel planner naar kijken. Daar brengen wij graag verandering in. We bespreken met de ondernemer wat hij in de toekomst wil bereiken, zowel zakelijk als privé. Dan laten we cijfermatig zien of die plannen haalbaar zijn. Zo ja, dan is dat goed om te weten. Zo nee, dan onderzoeken we samen welke stappen er gezet moeten worden om de doelen alsnog te bereiken. Samen zorgen we dat je als ondernemer de juiste stappen zet.”

“Een ondernemer ziet graag kansen. Samen zien we er meer.”

Risico’s beperken
Rob Timmermans: “Als ondernemer heb je onvermijdelijk met risico’s te maken. Een deel van daarvan wordt door de overheid ondervangen. Maar de regels veranderen en je moet steeds meer zelf regelen. Bovendien ben je vooral druk met je werk bezig. Daardoor heb je weinig tijd om op privézaken te letten. Stel dat je arbeidsongeschikt raakt, welke invloed heeft dat op het leven van je kinderen? Wij kijken met je mee: heb je het allemaal goed geregeld? Ook dit brengen we cijfermatig in beeld.” Maurice Selman: “We analyseren de (toekomstige) situatie en geven je een onafhankelijk advies. Welke producten je vervolgens waar afneemt om je doelen te bereiken, beslis je zelf.”

Goed voorbereid
Rob Timmermans: “Wanneer een ondernemer plotseling komt te overlijden, kan er voor diens man of vrouw veel onduidelijk zijn. Hij of zij heeft de onderneming alleen op afstand meegemaakt. Dan is het goed om te weten dat wij over de benodigde informatie beschikken en dat er een rapport klaarligt. Zo voorkom je veel zorgen en misverstanden in een toch al moeilijke periode.”

Jaarlijkse update
Rob Timmermans: “We werken het liefst langdurig samen met de ondernemer. Er kan natuurlijk veel veranderen in een jaar, denk aan gewijzigde wetgeving, een andere gezinssamenstelling of personeelsuitbreiding. Met behulp van een korte jaarlijkse update spelen we daarop in. We staan naast de ondernemer en denken continu mee.”

Mazars
Mazars is een wereldwijde organisatie in 77 landen. Van de 17.000 medewerkers zijn er zo’n 600 werkzaam in de 10 vestigingen in Nederland. Op www.mazars.nl  vind je meer informatie over de financiële dienstverlening van Mazars. Bellen mag natuurlijk ook. Maurice Selman: 06 11 58 53 05. Rob Timmermans: 06 15 05 88 65.

delen