sluiten

The battle of the sexes

terug naar alle artikelen

image

De vermoedelijke oorzaak van deze stelling ligt volgens onderzoekers in “onze hersenen”.  Bij vrouwen is het limbische systeem, waar onze oerinstincten zich bevinden, sterker ontwikkeld dan bij de man. In het verleden toen de oerheren onder ons bizons en dinosauriërs aan het knuppelen waren. Oerdames verzamelden bessen, maar om hun  kroost gezond en veilig groot te laten worden, wilden ze wel weten wat wel en wat niet giftig was. Proeven was te gevaarlijk, geur was het belangrijkste medium waarmee eetbaarheid bepaalt werd. En al deze gegevens zitten in ons limbische systeem.

Deze start in de evolutie heeft er voor gezorgd dat vrouwen zorgde voor de kleinere, overzichtelijke ruimte van woning, kroost en kookpot. Misschien heeft dit er voor gezorgd dat mannen meer oog voor het grote geheel hebben en vrouwen meer oog voor detail. Dit gegeven is volgens, een deel van de mannelijke mensheid, de oorzaak dat huisstof voor het mannelijk oog niet zichtbaar is.

Proeven is een soort multitasking “ typische vrouwelijk”, geur, smaak, mondgevoel  en kleur moeten allemaal op hetzelfde moment verwerkt worden. Mannen zijn meer gefocust op het doen van dat ene ding.

Alhoewel het grote gros van de wijnprofessionals mannelijk is, zijn de vrouwen toch stevig in opmars. Het is geen toeval dat de grote retailers vrouwen in dienst hebben als hoofd van de afdeling wijninkoop. Ander detail, in de groep  “super proevers“ hebben de dames een veel groter aandeel dan de heren. De hersenactiviteit bij een vrouw is meetbaar hoger tijdens eten en drinken dan bij een man.

Chin chin!!!

PFFFF
Gelukkig is van wijn genieten heel eenvoudig. Drink wat je lekker vindt en met wie je dat fijn vindt. Veel mensen vinden het gewoon leuk en gezellig om met andere mensen ,al dan niet van de andere sekse, van wijn te genieten. Het maakt niet uit of dat keurend in een wijnclub of borrelend met vrienden is. Nooit vergeten te genieten.

delen

Brilliant Bottles

www.koophierjewijn.nl Lees meer >