sluiten

Glas in alle soorten en maten

Tekst: Esther Nagtegaal

terug naar alle artikelen

image

Trends in glas
Wie bij de Glascentrale binnenstapt, krijgt een idee hoeveel soorten glas er zijn. De ontwikkelingen gaan snel. De Glascentrale levert bijvoorbeeld ook ontspiegeld, inbraakvertragend of vuilwerend glas. En glas speelt een steeds grotere rol in het energiezuinig maken van huizen. “De vraag naar glas met hoge isolatiewaardes wordt steeds groter”, weet directeur Arno Spierings. “Maar glas in lood blijft ook populair. Daarom hebben we hier sinds kort een winkeltje met alle benodigdheden, voor particulieren en bedrijven.”

"De vraag naar glas met hoge isolatiewaardes wordt steeds groter"

Uitbreiding
Die winkel grenst aan de nieuwe binnenplaats die de Glascentrale heeft kunnen realiseren door de buurpanden aan te kopen. “We hebben er nu 250 m² oppervlakte bij en 100 m² loods”, zegt Spierings. “Dat maakt het logistiek allemaal wat makkelijker. Met de 10 bussen die we rond hebben rijden, stond het hier nog wel eens klem, maar nu kunnen er meer voertuigen tegelijk manoeuvreren. Dat betekent dat we tijd besparen met laden en lossen en dus eerder bij de klant kunnen zijn.”

Als het snel moet
Die snelheid is belangrijk, weet Spierings uit ervaring. “We doen onder andere glasvervanging voor een paar vakantieparken in de buurt”, vertelt hij. “Om 10 uur ’s morgens komen de huisjes vrij en om 3 uur ’s middags komen er weer nieuwe mensen in. In de tussentijd moeten wij ons werk doen. De bedoeling is natuurlijk dat huurders daar niets van merken en dat lukt ons altijd.”

delen

De Glascentrale Tilburg

www.deglascentrale.nl Lees meer >