sluiten

YourTalentz haalt het beste uit mensen

Tekst: Esther Nagtegaal

Fotografie: Paul Bekkers

terug naar alle artikelen

image

Duurzaam ondernemen is niet alleen groener autorijden, minder printen en circulair produceren. “Duurzaam ondernemen gaat ook over de inzet van menskracht, over medewerkers duurzaam laten participeren op de werkvloer”, zegt Eddy Dekkers van StartKracht, initiatiefnemer van YourTalentz. Vier jaar geleden richtte hij zijn bedrijf op vanuit de wil en gedrevenheid om het beste uit mensen te halen. Om ze zo veel mogelijk deel te laten nemen aan het arbeidsproces en uitval te voorkomen. De organisatie telt inmiddels 11 coaches die ieder hun eigen specialisme hebben. Nieuw is het all-in-abonnement onder de naam YourTalentz; een laagdrempelige coachvorm om ondernemers, managers en hun werknemers te helpen met al hun vragen.

Instroom, behoud en uitstroom
“We ondersteunen organisaties met de instroom, het behoud en de uitstroom van mensen. Dat doen we met coaching, training en teamontwikkeling in combinatie met online modules. Uitstroom willen we zo veel mogelijk voorkomen, maar mocht iemand toch uitvallen dan begeleiden we daar ook in”, vertelt Eddy. Tot voor kort werd die hulp steeds ingeroepen naar aanleiding van een specifieke situatie. “Als iemand langdurig ziek was bijvoorbeeld, dan kwamen wij in beeld. Dat betekende dat we iedere keer een nieuw traject opstartten met bijbehorende prijsopgaaf. We vonden dat erg gefragmenteerd. Daarom hebben we besloten om onze diensten in abonnementsvorm aan te bieden. Je betaalt als organisatie één prijs per medewerker per maand en voor dat bedrag kun je met alle type vragen bij ons terecht en bieden wij alle vormen van ondersteuning. Nog steeds op maat en persoonlijk, maar zonder de drempel van intake en prijsopgaaf.”

Alles in één
De vragen die Eddy en zijn collega’s krijgen zijn uiteenlopend van aard. “We kunnen bijvoorbeeld ondersteunen bij trajecten ‘duurzame inzetbaarheid’ of ‘spoor-2’. Of we coachen iemand die niet lekker in zijn vel zit zodat hij beter functioneert. We kunnen ook middels een teamontwikkelingstraject een professionaliseringslag maken zodat het team beter samenwerkt. Voor managers bieden we executive coaching voor bijvoorbeeld effectief leiderschap en time/stress management. Met al dat soort vragen kunnen mensen rechtstreeks bij ons terecht. Echt een all-in-abonnement dus.”

“Nieuw: de abonnementsvorm. Alle vragen en alle vormen van ondersteuning voor één vast bedrag per medewerker per maand.”

Minder uitstroom en verzuim
Het grote voordeel van deze abonnementsvorm is dat hij drempelverlagend werkt. “Mensen komen eerder naar ons toe”, zegt Eddy. “Het fijne daarvan is dat we al in een vroeg stadium met ze aan de slag kunnen en zo erger kunnen voorkomen. Het verzuimpercentage en de uitstroom worden daardoor lager en dat is zeker in tijden van krapte goed nieuws voor werkgevers.”

Persoonlijke ontwikkeling
Het is in de huidige arbeidsmarkt niet makkelijk om goede medewerkers te vinden en ze vervolgens te behouden. Voor werkgevers die zich afvragen hoe ze dat het beste kunnen doen, heeft Eddy een advies: “Mensen zijn gebaat bij persoonlijke ontwikkeling en oprechte aandacht. Door in je werknemers te investeren op dit vlak, bespaar je niet alleen op verzuimkosten en uitstroom, maar vergroot je werknemerstevredenheid en professionaliteit op de werkvloer. Daar helpen we ondernemers graag bij. En ja, ook dat is onderdeel van het abonnement.”

delen

YourTalentz

www.yourtalentz.com Lees meer >