sluiten

Minder verzuim, blijere mensen op de werkvloer

Tekst: Esther Nagtegaal

Fotografie: Paul Bekkers

terug naar alle artikelen

image

Bij re-integratie denken de meesten aan banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Terecht - ook bij Peijnenburg Re-integratie helpen ze mensen met een fysieke of psychische beperking aan een baan – maar er is zo veel meer. Het terugdringen van ziekteverzuim bijvoorbeeld, een vorm van duurzaam ondernemen die snel aan populariteit wint. Bij Peijnenburg Re-integratie hebben ze daar een specialisme van gemaakt.

Objectiviteit
Is er sprake van langdurig ziekteverzuim dan is het volgens Bart Kreeberg, regiomanager in Tilburg, verstandig om een jobcoach in te schakelen. Hij legt uit waarom: “Als een medewerker langer dan 6 weken ziek is, kan het zijn dat er sprake is van te veel werkdruk of stress op de werkvloer. De werkgever heeft een inspanningsverplichting om de werknemer te laten re-integreren op de werkvloer. Die doet dat vaak zelf, maar is niet objectief met alle gevolgen van dien.”

Hoe eerder, hoe beter
Peijnenburg Re-integratie, die voor dit soort gevallen een aparte bedrijfstak heeft met de naam Peijnenburg Verzuim, is dat wel. Bart pleit ervoor om er zo snel mogelijk een jobcoach bij te betrekken. “Meestal komen wij pas in beeld als iemand al langer dan een jaar ziek is. Dan zijn er in de regel geen mogelijkheden meer om te re-integreren op de eigen werkplek en moet je dus gaan kijken naar een werkplek buiten het eigen bedrijf. Daar komt vaak veel emotie bij kijken, zeker als iemand er al lang werkt. Wij merken dat als werkgevers ervoor openstaan om ons eerder in te zetten, we objectief tussen werknemer en werkgever in kunnen staan en kunnen kijken wat nodig is om iemand weer terug te krijgen in zijn eigen werk. Met als gevolg een kortere verzuimperiode en behoud van de medewerker, met al zijn kennis en ervaring.”

'Ga tijdig het gesprek aan. Een jobcoach is een investering die direct loont en ook preventief werkt'

Voor ieder geval de juiste coach
Niet ieder verzuimgeval is gebaat bij dezelfde aanpak. Daarom heeft Peijnenburg Re-integratie 17 verschillende coaches, ieder met hun eigen specialisme. Het bureau dat actief is op verschillende plekken in Brabant, van Breda tot en met Nijmegen, heeft ook een kantoor in Tilburg. Regiomanager Bart Kreeberg werkt er samen met jobcoaches Kelly Mekes, Marja Theeuwes en Simone Verzijl. Dankzij hun kennis en ervaring komen ook onderliggende oorzaken aan het licht. “Aan langdurig ziekteverzuim liggen soms persoonlijke problemen ten grondslag. Een scheiding bijvoorbeeld of financiële problemen. Die zul je eerst aan moeten pakken voordat re-integratie succesvol kan zijn. Onze ervaring is dat mensen daar makkelijker over praten met een neutrale jobcoach dan met hun werkgever”, gaat Bart verder.

Loopbaanvragen
Peijnenbrug Re-integratie is er ook voor loopbaancoaching. “Wat veel werkgevers nog niet weten is dat er een subsidieregeling is voor loopbaanbegeleiding voor werknemers ouder dan 45 jaar. Heb je mensen in dienst die twijfelen of kampen met een gebrek aan motivatie, dan maakt dat het een stuk gemakkelijker om te onderzoeken of er wellicht iets anders is waar ze wél blij van worden tot aan hun pensioen. We hebben voor zulk soort vraagstukken een gecertificeerd loopbaancoach in dienst.”

Ga tijdig het gesprek aan
Een advies van Bart voor iedere ondernemer met personeel: “Merk je dat een medewerker niet lekker in zijn vel zit? Ga tijdig het gesprek aan. Een jobcoach is een investering die direct loont en ook preventief werkt. Is iemand meer dan twee maanden ziek? Bel ons voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij helpen je met al je vragen over ziekte, verzuim en loopbaanvraagstukken.”

Op de foto van links naar rechts: Bart Kreeberg, Kelly Mekes, Marja Theeuwes en Simone Verzijl

delen

Peijnenburg Re-integratie

www.peijnenburgreintegratie.nl Lees meer >