Word lid

sluiten

IVECO Schouten: Kostenbesparing door nieuwe ontwikkelingen

Fotografie: Laurens Janus

Tekst: Willem de Volder

terug naar alle artikelen

image

De nieuwe IVECO S-WAY wordt bij IVECO Schouten als een ‘revolutie in de transportwereld’ getypeerd. Niets teveel gezegd als je weet dat alles draait om een combinatie van lagere CO2-emissies, kostenbesparing en meer veiligheid. Gerwin Buijtels verschaft uitleg.

Duurzaamheid loopt als een rode draad door de dienstverlening van IVECO Schouten. Het bedrijf zorgt er voor dat transporteurs hun autopark continu maar ook veilig en kostentechnisch verantwoord op de weg houden en dat vanuit dertien vestigingen in Nederland. Behalve IVECO vertegenwoordigt het bedrijf ook Fiat Professional, de bedrijfswagentak van de Italiaanse autoproducent.

Revolutie
Buijtels weet dat vrachtwagens op gas (LNG) een onontkoombare revolutie vormen. De nieuwe S-WAY is wat dat betreft een welkome aanvulling om de transportkosten te drukken zonder aan de prestaties te tornen. “Behalve zuiniger en schoner zijn ze ook stiller. Dat gaat niet ten koste van de rijkwaliteiten en het rijcomfort. Het zijn langeafstandsvrachtwagens waarbij de chauffeur centraal staat. Optimale woon- en werkomstandigheden.” Zo excelleert de S-WAY op het vlak van connectiviteit. Maar ook op het gebied van veiligheid zijn er met een compleet nieuwe cabine stappen voorwaarts gezet.

Buijtels koppelt daaraan wat cijfers: “Een verbetering van vijftien procent wat betreft het brandstofverbruik in vergelijking met vergelijkbare dieselvrachtwagens. En aardgas is in de meeste Europese landen beduidend goedkoper.” Ook termen als ‘onderhoudsvrij’ en ‘AdBlue-vrij’ gaan over tafel. “We kunnen met de nieuwe ontwikkelingen de ecologische voetafdruk van transportbedrijven verkleinen.”        

Brandstofcel
Hij gaat nog een stapje verder als hij dieper ingaat op het partnerschap wat Nikola Motor onlangs heeft gesloten met CNH Industrial, het moederbedrijf van IVECO en FPT Industrial. “FPT Industrial gaat Nikola helpen met de verdere ontwikkeling van haar brandstofcel- en volelektrische aandrijflijnen.” Naar verwachting rollen eind 2022 de eerste IVECO-trucks met brandstofceltechnologie van de band. Het vertrouwen in die ontwikkeling spreekt uit het aandeel van 250 miljoen dollar dat CNH Industrial neemt in de investering.

IVECO Daily
Onlangs zag de nieuwe IVECO Daily het levenslicht. Het is het eerste voertuig in zijn segment dat voldoet aan de Euro 6d-TEMP-emissienormen en dat is in het voordeel van de rentabiliteit van de activiteiten van de klanten. Daarnaast definieert de auto een nieuwe standaard op het gebied van rij- en comfortervaring en zet zijn technologische vooruitgang op het gebied van autonoom rijden en geavanceerde veiligheidsuitrusting voort. De Connectivity box in de Daily maakt een hele reeks services mogelijk die IVECO in staat stelt om bedrijven pro-actiever en effectiever te ondersteunen. Het voertuig staat hierdoor in direct contact met de IVECO-specialisten. “Problemen identificeren voordat ze plaatsvinden”, zegt Buijtels. “Stilstand wordt tot een minimum beperkt en de productiviteit wordt gemaximaliseerd.”

Huisvesting
Bij IVECO Schouten weten ze dat antwoord geven op nieuwe ontwikkelingen en technieken vraagt om investeren. In Alblasserdam is inmiddels de bouw gestart van een ultra modern nieuwbouwpand en in Veghel voldoet de huisvesting aan het toekomstbeeld dat IVECO Schouten voor ogen heeft. Overal wordt gewerkt met de nieuwste en dus modernste apparatuur om het wagenpark van transporteurs in optimale conditie te houden. “Juist die aanpak, 24 op 7, draagt bij aan de continuïteit van het wagenpark van onze klanten maar ook aan kostenbesparing. Onderhoud staat borg voor behoud”, benadrukt Buijtels. Het bedrijf levert nieuw en gebruikt en blinkt uit met een aanbod dat varieert van zwaar en licht tot groot en klein. “Alleen bedrijfswagens.”

Duurzaam en klantgericht. Het zijn aspecten die niet alleen bij de producent IVECO regeren, ook IVECO Schouten heeft ze hoog op de prioriteitenlijst staan. Met de IVECO S-WAY is er een nieuwe naam, een die aangeeft dat er een nieuwe weg wordt ingeslagen. Voor IVECO Schouten vanzelfsprekend. Het bedrijf vindt innoveren en werken aan een nog hoger servicelevel vanzelfsprekend.

IVECO Schouten heeft vestigingen in Utrecht, Tilburg, Tiel, Ridderkerk, Spijkenisse, Alblasserdam, Veghel, Amsterdam, Doetinchem, Nijmegen, Etten-Leur, Bergen op Zoom en Kapelle.

 

delen