Word lid

sluiten

HLB Van Daal grossiert in disciplines: van financieel en juridisch tot overnames

Tekst: Willem de Volder

terug naar alle artikelen

image

HLB Van Daal in Waalwijk heeft als adviseur en accountant ook een keur aan specialistische diensten in huis. Bart de Volder en Marieke Hendrikx belichten ze en karakteriseren het kantoor met recht als ‘full service’. Een gegronde kennis van zaken gaat bij de financiële en juridische dienstverlener samen met een vleugje Brabantse gemoedelijkheid.

‘Totaal ontzorgen’ staat centraal bij HLB Van Daal. Niets teveel gezegd: juriste Hendrikx staat met ‘haar’ afdeling borg voor de juridische rol, De Volder richt zich met zijn team vooral op overnames maar ook bedrijfsopvolgingen en waarderingskwesties. “Fiscaal zijn we breed georiënteerd maar onze dienstverlening gaat vele stappen verder”, zegt Hendrikx. Zij doelt daarmee op specialisaties zoals arbeids-, ondernemings- faillissements- en familierecht. “De inzet van een jurist kan hier intern worden opgepakt en de ondernemer wordt daarbij met korte lijnen geholpen. Van een drempel is daardoor geen sprake. Met onze kennis helpen we ondernemers en particulieren op weg naar (eventueel) een notariële stap, als sluitstuk van een traject.” Het is slechts een voorbeeld. Die gaan er tijdens het gesprek meerdere over tafel zoals gegronde HR-kennis en -advies. Rode draad is dat ondernemers bij HLB Van Daal terecht kunnen voor alles wat met de zaakvoering van hun bedrijf of organisatie van doen heeft.

Overname
De Volder en zijn afdeling (omvat drie gecertificeerde bedrijfswaardeerders) zetten zich met veel kennis van zaken in voor overnames en waarderingen van bedrijven. “Vaak heel complex, denk aan overlijden, de verwevenheid van de familie, aandeelhouders, echtscheidingen en arbeidsongeschiktheid. Het heeft allemaal raakvlakken met overnames. Vergeet niet dat mensen vaak emotioneel in het overnameproces zitten. Het zijn trajecten die niet alleen kennis maar ook empathisch vermogen vragen.” Belangrijk vindt De Volder dat bedrijven in een vroeg stadium aankloppen bij HLB Van Daal. Maar ook dat ze hun onderneming en daaraan gekoppelde zaken op orde hebben. “Pas dan kan er adequaat en snel worden gehandeld en dat is in het voordeel van alle betrokkenen en naasten. Immers, wanneer de zaken niet op orde zijn, gaat dat vaak ten koste van de maximale opbrengst.”

Kruisbestuiving
Om alles in goede banen te leiden is binnen HLB Van Daal een hoge mate van kruisbestuiving. “De verwevenheid is groot, de ene dienst kan niet zonder de andere”, weet Hendrikx uit ervaring. De Volder: “Doordat we alles in eigen huis hebben, zijn de lijnen kort en kunnen we snel anticiperen op vragen en ontwikkelingen.” Hij weet dat de snelheid waarmee alles gestroomlijnd moet worden steeds belangrijker wordt. “Hadden bedrijven vroeger een levenscyclus van 20 jaar, tegenwoordig is dat 7 jaar. Bovendien zijn veel branches gevoelig voor (maatschappelijke) veranderingen. Het vraagt vaak om van dag tot dag te anticiperen. Door de inzet van onze business analisten met een grote IT-kennis kunnen administraties inzichtelijker worden gemaakt. Daardoor kan er a la minuut worden bijgestuurd.” Ook de financieringsspecialist van HLB Van Daal wordt door beiden genoemd. “Ook hij kan op velerlei vlak klanten met een goed advies bijstaan, zowel bij het aangaan van een nieuwe financiering als de revisie van bestaande kredieten.”

HLB Van Daal richt zich op ondernemingen van klein tot groot. Hendrikx: “Voor alle segmenten binnen het MKB kunnen we veel betekenen. Met 275 collega’s werken we van dag tot dag aan het resultaat van de klant. Waar nodig wordt nationaal en internationaal (toegang tot meer dan honderd landen), expertise ingezet.” De Volder wijst nog op de lokale betrokkenheid van het kantoor. Sponsor van eredivisionisten Willem II, RKC en van ijshockeyclub Tilburg Trappers. HLB Van Daal is gevestigd in Waalwijk, Dongen, Schijndel,  Amsterdam, Den Bosch, Gemert, Uden en Valkenburg.

Foto vlnr: Danique Rutters, Marieke Hendrikx, Paul Lavrijsen

delen

HLB Witlox van den Boomen
www.hlb-wvdb.nl/ Lees meer >