sluiten

Door zelf ‘groen’ te werken trek je ‘groene’ klanten aan

Tekst: Aldi van Lierop

terug naar alle artikelen

image

Juist omdat ze een bedrijf zijn met veel chemie is C&T TECHNICS er alles aan gelegen hun impact op het milieu te minimaliseren. “We willen zo ‘groen’ mogelijk werken”, zegt algemeen directeur Marc Eilers. “Daarmee trekken we klanten aan die hetzelfde willen.”

Het bedrijf bestaat bijna dertig jaar en streek in 1998, na een naamswijziging, neer in Uden. “Daar zouden we ons 20-jarig bestaan als C&T TECHNICS  vieren, maar door een heftige interne brand op 13 juni 2018 is het productiegedeelte helemaal verwoest. We hadden gelukkig alleen materiële schade. Niemand is in gevaar geweest. Twee onafhankelijke onderzoeken wezen dezelfde oorzaak aan: kortsluiting in de schakelkast van de waterzuivering, een nauwkeurig onderhouden installatie. Echt hele grote pech! Zo’n brand is verschrikkelijk om mee te maken. C&T is toch een beetje mijn kindje, want ik werk er al 27 jaar. Ik ben begonnen als productiemedewerker, werd ploegleider, bedrijfsleider, verkoopdirecteur, productiedirecteur en sinds maart 2015 ben ik algemeen directeur. Daarom vertel ik iedereen met trots over de bouw van onze nieuwe fabriek, met 50% meer capaciteit. Deze gaat begin 2020 open op een nieuwe locatie in Uden. Bij een nieuwe fabriek hoort natuurlijk ook een nieuwe uitstraling en een nieuwe website. Die gaat binnenkort online.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding

content-image content-image content-image

Super Low Emission Plant
De fabriek helemaal opnieuw ontwerpen, bouwen en opstarten heeft het grote voordeel dat C&T TECHNICS  met het nieuwste van het nieuwste kan beginnen. “We werkten al consequent als Super Low Emission Plant (SULEP). Dat blijven we doen, alleen nu met de allernieuwste machines en SULEP-technieken. Dat houdt in dat we de emissies van de thermische ovens en chemische dompelbaden uitwassen met een zogenoemde gaswasser. Er komen dus veel minder stof- en chemiedeeltjes naar buiten. Het vervuilde waswater reinigen we intern met behulp van onze nieuwe waterzuivering. Het gereinigde proceswater gebruiken we intern opnieuw. We lozen geen druppel proceswater op het riool. Met deze technieken lopen we voor op onze concurrenten én ze zorgen tevens voor een beter bedrijfsresultaat. We hebben namelijk aanzienlijk minder afvalkosten en we zijn een aantrekkelijke ‘groene’ partner voor andere ‘groene’ ondernemingen.

Grote voorbeeld
De fabriek in Uden wordt het grote voorbeeld voor alle andere bedrijven van de ABL-Technic Group. “Ons moederbedrijf wil de SULEP-principes kopieëren naar andere vestigingen. Op dit moment hebben we in China al een soortgelijk bedrijf gebouwd. Collega’s en overheidsinstanties uit China zijn bij ons komen kijken hoe het werkt. Onze nieuwe vestiging wordt ook een trainingsfaciliteit omdat we nagenoeg alle technieken in huis hebben. Het werk is zo specifiek, praktische bedrijfskennis opdoen kan eigenlijk alleen intern. Net als ik groeien intern ook veel andere mensen door. Dit stimuleren we door onze mensen cursussen en Nederlandse les te laten volgen, want onze productiemedewerkers komen hoofdzakelijk uit Polen. Het zijn harde werkers en dat belonen we goed. Een aantal zit sinds de brand noodgedwongen thuis of werkt tijdelijk ergens anders. Ze staan te popelen om weer bij ons te beginnen. Daar zijn we echt heel dankbaar voor en trots op.”

C&T TECHNICS  in Uden is gespecialiseerd in industrieel reinigen, ontlakken van metalen en kunststoffen, chemische oppervlaktebehandeling en reinigen van bakkerij gereedschap. Het bedrijf maakt sinds 2015 onderdeel uit van de multinational ABL-Technic Group met 23 bedrijven in 14 landen. Terwijl de zusterbedrijven vooral werken voor de automotive industrie, werkt C&T TECHNICS  hoofdzakelijk voor het MKB, de voedingsmiddelen- en petrochemische industrie met klanten in Nederland, Duitsland en België. Er werken momenteel 20 mensen.

C&T TECHNICS B.V.
Frontstraat 12A, 5405 AK Uden
T 0413 - 33 10 83
info@ct-technics.nl
www.ct-technics.nl

delen