Word lid

sluiten

Hof Oud Strijbeek; culinaire verwennerij voor iedereen

Tekst: Esther Nagtegaal

terug naar alle artikelen

image

Restaurateurs-echtpaar Jolanda en Henri Brouwers is terug op de oude stek. Op dezelfde plek waar ze een aantal jaren geleden vertrokken met Ons Behaeghen, zijn ze in 2019 weer begonnen. Met Hof Oud Strijbeek kiezen ze voor de gulden middenweg. Van de chique van weleer hebben ze afscheid genomen. Toegankelijkheid is het nieuwe credo.

Klassiekers en verrassingen
Op de menukaart evergreens als zeetong en oesters, maar chef-kok Henri tovert net zo makkelijk een verrassingsmenu uit zijn keuken. Hij bleef trouw aan de uitstekende kwaliteit die hij altijd al leverde, nu in een trendy omgeving met niet te veel poespas, maar wel veel aandacht voor de wensen van de gasten. Ooit had hij nog wel sterrenaspiraties, maar tegenwoordig kookt Henri vooral voor de gezelligheid en de waardering van zijn gasten. De druk is eraf. Daarvoor in de plaats kwam gemoedelijkheid en gewoon hartstikke lekker eten. Voor iedereen die zich eens culinair in de watten wil laten leggen. Van biefstuk tot gebakken ganzenlever en alles ertussenin.

“We hebben ons doel bereikt als de stropdassen los gaan en de hakken uit.”

Het thuisgevoel
Hof Oud Strijbeek voorziet in een behoefte. “Wat deze regio miste was een plek waar men zich thuis kan voelen, een plek waar we met een Brabantse tongval een praatje maken aan tafel en waar iedereen – van locals tot zakenmensen - lekker en betaalbaar kan eten”, legt Henri uit. “We hebben ons doel bereikt als de stropdassen los gaan en de hakken uit.” Of dat bij het Brabants Netwerkdiner in juni ook gebeurt valt nog te bezien, maar dat het de deelnemers aan niets zal ontbreken, daar staan Henri en Jolanda persoonlijk garant voor.

Aanmelden Brabants Netwerkdiner maandag 27 juni 2022

Hof Oud Strijbeek
Strijbeekseweg 57, 4856 AA Strijbeek
T 076-7633651
info@hofoudstrijbeek.nl
www.hofoudstrijbeek.nl

delen