Word lid

sluiten

De Rooi Pannen Breda; zo echt kan leren zijn

Fotografie: Else Loof

Tekst: Marsha Paans

terug naar alle artikelen

image

De Rooi Pannen Breda is een onderwijsinstelling met mbo-opleidingen op het gebied van Horeca en Toerisme & Recreatie. In 2019 is De Rooi Pannen verhuisd naar de voormalige Seeligkazerne. Het rijksmonument is omgebouwd tot een prachtige, authentieke onderwijslocatie waar service en gastvrijheid hoog in het vaandel staan.

Meer dan een school
“We hebben een onderwijsgebouw waar alle theorielessen worden gegeven én een praktijkgebouw waar praktijklessen plaatsvinden”, legt Jessica Brant, hotelmanager van de afdeling horeca, uit. “Gasten kunnen bij ons lunchen in het restaurant, overnachten in het hotel of vergaderen in één van onze vergaderzalen. Ze worden dan in onze praktijkruimte ontvangen en bediend door onze eigen studenten. Gaat er dan wel eens iets mis? Zeker. En duurt het soms wat langer? Absoluut! Maar de faciliteiten, kwaliteit en service zijn te vergelijken met alle andere horecazaken om ons heen. Want zodra onze leerlingen zich bevinden in één van onze praktijkpanden, nemen ze een professionele houding aan.”

Een bijzondere locatie
“De Rooi Pannen is jarenlang op zoek geweest naar een authentieke locatie waar ze beide onderwijsafdelingen (mbo Horeca en mbo Toerisme & Recreatie) konden huisvesten. Onze horecastudenten runnen hier een hotel met zestien hotelkamers, drie vergaderzalen en twee restaurants”, zegt Jessica trots. “Hoe fantastisch is dat? De locatie heeft een authentieke, sfeervolle en warme uitstraling. We zijn een moderne opleiding, maar wel met een historische knipoog. Vaak komen gasten ‘even een kijkje nemen’ omdat het terrein nu eindelijk toegankelijk is voor publiek.”

Wil jij bijdragen aan het leerproces van studenten en de gastvrijheid van De Rooi Pannen ervaren? Meld je dan aan voor het Brabants Netwerkdiner op maandag 23 mei.

De Rooi Pannen
Fellenoordstraat 93, 4811 TH Breda
T 076-5001880
info.hotel.breda@derooipannen.nl
www.gastvrijderooipannenbreda.nl

delen