Word lid

sluiten

Modulaire mobiele robotica heeft de toekomst

Fotografie: John Wiersma

terug naar alle artikelen

image

“Een mooie boost voor het team”, noemt Yuri Steinbuch, COO bij Avular, het winnen van de ASML Young Makers Award. De startup is inmiddels zeven jaar onderweg en groeit in rap tempo. “De markt voor mobiele robots blijft op hoge snelheid groeien, de modulariteit van onze producten maakt ons een sterke speler in die markt en ons brede, maar gerichte productportfolio, zorgt ook voor een groot scala aan eindmarkten die we kunnen bedienen”, verklaart hij het succes.

Avular is gespecialiseerd in mobiele robotica; toepassingen van robots (hardware en software) in alles wat rijdt, vliegt of loopt. “We werken voor bedrijven waar iets fysieks gebeurt: marktsegmenten zoals (industriële) inspectie, agricultuur, bouw- en infra, veiligheidsdiensten, schoonmaak, logistiek, en ga zo maar door. We hebben de ASML-award gewonnen voor ons nieuwe concept: de Essentials. Dit is ons modulaire robotbrein. Dit brein is de basis van al onze producten en toepassingen. Zo ook van onze robotplatformen die we kunnen configureren voor allerlei toepassingen.”

“Omdat de basis steeds hetzelfde is en het een modulair concept is, kunnen wij meerdere producten tegelijk op de markt brengen. Onze focus is dus vrij breed zonder extra risico’s. Die businessstrategie maakt ons flexibel en sterk.”

“De ASML Young Makers Award heeft al veel extra aandacht voor Avular opgeleverd. Daar zijn we heel blij mee en we hopen dat hier nog meer goeds uit zal voortvloeien. Zo krijgen we van diverse award-partners ondersteuning, onder andere technisch en strategisch. Dat gaat ons zeker helpen om de snelle groei van Avular in goede banen te blijven leiden.”

Avular
Achtseweg Zuid 153G
5651 GW Eindhoven
T 040 030 415 86
info@avular.com
www.avular.com

delen