sluiten

Maak het met je business in de blauwe oceaan!

terug naar alle artikelen

image

De helft van het jaar nadert! Hoe sta jij ervoor met je onderneming? Ben jij goed op weg of gaat het toch wat moeizamer dan verwacht? Bij The Growth Hacking Company zijn ze in Q2 nu al meer dan 100% in omzet gegroeid ten opzichte van het eerste.

Om het écht te maken als ondernemer is het niet alleen belangrijk om je business op orde te hebben, maar ook je groeistrategie! We gingen in gesprek met Timo Marcus, ‘bedenker’ van The Growth Hacking Company, over succesvolle marketing vanuit je kracht. Ze gebruiken hiervoor “The Blue Ocean Strategy”.

Vaar weg bij concurrentie, de rode oceaan.
“Veel ondernemers die ik tegenkom zitten vast in een grote, rode oceaan”, vertelt Timo. “Ze blijven maar focussen op dezelfde markt als hun concurrentie. En focussen zich dus ook op het verslaan van die concurrentie in plaats van op hun eigen kracht en onderscheidend vermogen. Terwijl dat juist hetgene is waarmee je het kunt maken!”

Vaar wel bij je eigen unieke aanbod, de blauwe oceaan.
Tegenover die rode oceaan ligt gelukkig een blauwe oceaan, met heel veel speelruimte en jouw unieke kansen. Het doel van blauwe marketing is namelijk om in te spelen op een geheel nieuwe vraag uit de markt en daarmee jezelf te profileren en de talenten van je organisatie te laten shinen.

“Effectieve marketing doen we door middel van de Blue Ocean Strategy, waarbij we een unieke positie in de markt claimen voor onze klanten en ze écht onderscheiden van de concurrentie. Zo maken we marketing blauw!”

Klaar om stappen te zetten en jezelf sterk neer te zetten?
Ben je benieuwd hoe jij je marketing zo in kunt richten dat je succes behaalt en jezelf in je kracht zet? Bij The Growth Hacking Company helpen ze je graag bij het creëren van jouw unieke product, dat ze een Blauwe Banaan noemen, om samen jouw marketing verder blauw te kleuren.

Nieuwsgierig? Bekijk de workshops op tghc.nl/workshops.

Tekst: Daphne Buschers
Foto: Jeanette Grotenhuis | Studio 1974

delen

The Growth Hacking Company

tghc.nl/ Lees meer >