sluiten

EE Labels ‘Generaties lang maken’

Fotografie: John Wiersma

Tekst: Marlène van Kuyk

terug naar alle artikelen

image

Bijna 125 jaar geschiedenis en de blik gericht op de toekomst. Bij EE Labels in Heeze gaat een wereld voor je open op het gebied van innovatie in labels. Je vindt ze in grote kledingmerken en bijvoorbeeld interieur, lifestyle & design, sportartikelen en werkkleding. Over de hele wereld, want het bedrijf heeft ook een vestiging in Turkije en partnerships in India en China. Marloes Evers is vijfde generatie in het familiebedrijf, dat over-overgrootvader Peter Evers in 1900 startte en dat uitgroeide tot een textielbedrijf met zelfs een eigen bedrijfsschool en voetbalteam: “Niet alleen onze familie, ook werknemers werken hier al heel lang en we hebben jarenlange klantrelaties: EE Labels  ‘ goes Beyond Generations’.”

Dat geldt ook voor de toekomstige generaties, want bij EE Labels zetten ze volop in op innovatie. Zo investeerde het bedrijf in on-demand productie. Modemerken willen met het oog op circulariteit geen grote voorraden aanleggen, maar snel kunnen bijproduceren. Dan hebben ze snel labels nodig. Dat kan via de EE webshop, EE Label Factory, geheel automatisch, met een levertermijn binnen 7 werkdagen. Uniek voor geweven labels.

EE Labels heeft ook speciale machines laten bouwen, waarmee mass-customization mogelijk is en het bedrijf bijvoorbeeld labels met unieke QR-codes maakt. Elk product krijgt zo zijn eigen code, die jij kunt scannen en zien waar jouw product vandaan komt. Merken komen erdoor in contact met hun eindgebruikers. Verder verwerkt het bedrijf nieuwe technologieën als NFC en RFID antennes, in te zetten voor realtime voorraadbeheer en anti-counterfeit.

Daarnaast experimenteert het bedrijf met 3D weven, is het vriend van Design Academy en exposeert op de Dutch Design Week. EE Labels werkt met bekende ontwerpers samen zoals Viktor & Rolf en heeft als officieel hofleverancier zelfs wandbekleding voor Willem-Alexander en Maxima gemaakt. En dat allemaal met minimale impact op het milieu, zodat ook generaties hiervan kunnen genieten. Beyond Generations zit bij EE Labels in het DNA!

Meer EE? “Meet the factory”online en bekijk de video 

EE Labels
Industrieweg 64
5591 JL Heeze
T 040-2241144
info@eelabels.nl
www.eelabels.com

delen