sluiten

Rosalie, het nieuwe eetcafé waar aandacht het geheime ingrediënt is

Tekst: Esther Nagtegaal

Fotografie: Suzanne Verhagen

terug naar alle artikelen

image

Een eetcafé nieuwe stijl, waar er aandacht is voor waar de ingrediënten vandaan komen. Met een keuken die leunt op het ambacht, waar alleen gekookt wordt op open vuur, op hout en houtskool. Toegankelijke gerechten waar Tilburg op zit te wachten. Veel groentegerechten van de grill, maar ook steaks. Wel van Hollands dubbeldoelvlees. Want wat je om de hoek haalt is lekkerder. En om het compleet te maken: een mooie selectie speciaalbieren. Dat is in een notendop het concept van Rosalie, de nieuwkomer op de Korte Heuvel in Tilburg.

Een wens die uitkomt
Rosalie is de wensdroom van drie vrienden, John, Bud en Bart. Bart Kolen kennen we nog van De Kazerne in Oisterwijk, dat hij twee jaar geleden van de hand deed, en van Cookaholics. Bud, zijn jeugdvriend, is een echt horecadier. John is de marketeer. Ze kennen elkaar van Willem II. Al jaren hadden ze het plan om ‘eens samen wat te doen’. Toen danscafé Miss Bien Chanternel ermee ophield, grepen ze hun kans. Rosalie opende half september haar deuren.

“De sfeer is warm, de aandacht oprecht. Dat is wat Rosalie wil zijn: de plek waar iedereen zich thuis voelt.”

Een plek voor iedereen
Het flamboyante interieur van de voorganger is vervangen door eerlijke materialen in rustige kleuren. De sfeer is er warm, de aandacht oprecht. Dat is wat Rosalie wil zijn: de plek waar iedereen zich thuis voelt. Waar het eten van goede kwaliteit is en met liefde bereid. Voor ieder wat wils in een omgeving die uitnodigt om jezelf te zijn. “We zijn drie Tilburgse gasten die vreselijk hard hun best gaan doen om er een mooie tent van te maken”, zegt Bart. Hoe dat voelt en smaakt kunnen we 8 november gaan ervaren tijdens het Brabants Netwerkdiner. Daarbuiten serveren de drie vrienden vijf dagen in de week lunch en diner en hebben ze, volgens oud-Tilburgs gebruik, een zaaltje voor privé-bijeenkomsten.

Aanmelden Brabants Netwerkdiner maandag 8 november

Rosalie
Heuvel 2, 5038 CN Tilburg
T 013-5228847
info@rosalie-tilburg.nl
www.rosalie-tilburg.nl

Op de foto: Bud Stubbé en Bart Kolen

delen