Word lid

sluiten

PFL Group realiseert ideeën vanuit gloednieuwe studio

Fotografie: John Wiersma

Tekst: Willem de Volder

terug naar alle artikelen

image

"Met de verruiming van de regels kunnen we nu gelukkig weer volwaardig uitpakken", zegt Lucien Smolders verwijzend naar evenementen, (product)presentaties, (bedrijfs)feesten en festivals. Maar het was niet louter kommer en kwel de voorbije periode. De PFL Group in Beerse (België) heeft aangetoond dat er, ondanks de Covid-19-beperkingen, met een hybride-aanpak veel mogelijk is als het gaat over zakelijke conferenties en presentaties.

Wat een mededeling van de overheid al niet losmaakt. "Van de ene op de andere dag een lege of weer bijna een volle agenda.” Niet dat Lucien Smolders heeft geklaagd. De inventiviteit van het PFL-team maakte de weg vrij voor veel internationale digitale dienstverlening vanuit perfect geoutilleerde studio's. "Allemaal prima verlopen en er wordt gelukkig nog veelvuldig beroep op ons gedaan. De zakelijke wereld heeft immers een omslag gemaakt met de online meetings. Maar ik voorzie ook graag in de van ons bekende persoonlijke dienstverlening. Uiteraard met respect voor alle voorwaarden zoals controle, scan en EU-code." Hij heeft de eerste festivals in Vlaanderen met acht- tot tienduizend bezoekers achter de rug. "Geen substantiële stijging van de besmettingen", klinkt het geruststellend.

Investeringen
De PFL Group heeft in de voorbije Covid-19-periode ook stappen op investeringsvlak gezet. Wimec is terug omgebouwd naar de basis: congres- en meetingcenter met zalen voor meetings van 5 tot 1300 personen. De grootste zaal ‘The Factory’ is nu ook instapklaar uitgerust voor live meetings tot 700 personen compleet met podium, decor, ledschermen, audio en alle streamingfaciliteiten voor de online deelnemers. “In Beerse bouwen we een nieuwe opnamestudio voor TV en streamings. Deze studio is ook voorzien van een greenkey (10x6 meter) Ook hier is er plaats voor evenementen tot 1000 personen”, zegt Lucien Smolders, die al meer dan vier decennia digitale diensten levert aan (internationale) bedrijven en organisaties van festivals en evenementen. Het klinkt na anderhalf jaar wellicht nog wat onwennig maar in een ruimte honderden gasten aan tafel? “Het kan!” Maar ook optredens en mensen hier en personeelsleden thuis mee laten genieten. “Het zijn concrete voorbeelden van wat gelukkig weer mogelijk is en wat wij haarfijn technisch realiseren.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding

content-image content-image content-image

Smolders geeft aan dat de flexibiliteit van PFL niet alleen schuilt in inventiviteit (zo snel als Covid-19 om zich heen sloeg, had PFL een instap klaar plan, red.) maar ook door te beschikken over een zaal met een groot podium, hoogwaardig licht, geluid en indrukwekkende videoschermen. “Gelukkig kunnen we ons nu ook weer gaan richten op face-to-face-events. We hebben hier in Beerse met onze gloednieuwe studio maar ook op locatie concepten voor ondernemers, organisaties en particulieren te over.” Smolders kent de regels, weet wat mogelijk is en wat door Covid-19 door de overheid wordt verlangd. “Entreecontrole en andere regels gelden vanzelfsprekend ook hier in Beerse!.” Hij verwijst daarmee naar evenementen boven 200 personen met covidsafe ticket. Met dit ticket vervallen alle beperkingen op het evenement.

PFL Group richt zich op de meeting, incentive, congres en evenementen sector en heeft plannen om zich binnen vijf jaar in elke belangrijke markt in Europa te vestigen. Smolders ervaart dat de omschakeling naar virtueel doorzet, ook al gaat de wereld weer open, het wordt een standaard.” In Barcelona worden door Smolders c.s. de eerste stappen voor een vestiging gezet.

PFL bv
Rouwbergskens 8, 2340 Beerse
T +32 14440870
info@pfl.be
www.pfl.be

delen