13-COLUMN Monika van Rijthoven 1 pagina_edited

Het roer om

Ken je het nummer van Doe Maar nog? Is Dit Alles?
Ga zitten want ik wil eens met je praten
Ik ben allang niet meer zo blij als toen 
Nee schrik maar niet ik wil je niet verlaten 
Er is iets en ik kan er niets aan doen

Met dat gevoel begon ik iedere dag aan mijn opdrachten. Ik had er gewoon de lol niet meer in. Ik weet niet goed waar het precies aan lag. Er gebeurden ineens allerlei dingen waardoor ik goed door elkaar geschud werd en ik mezelf de vraag bleef stellen: geniet ik nog wel van wat ik doe? Vind ik het nog leuk om 24/7 met social media in de weer te blijven? Te studeren. Lezingen te geven. Trainingen te geven. Updates te bedenken. Vragen te beantwoorden. Maken de verdiensten het gevoel nog goed?

Het antwoord werd steeds vaker nee. Ik kreeg fysiek last van de woorden social media. Kreeg steeds ergere geheugenproblemen. En toen kwam 2017. Het jaar waarin vier mensen uit mijn directe omgeving in een paar maanden tijd overleden. De één nog belangrijker voor mij dan de ander. Het jaar eindigde met de dood van mijn vader, Jan van Rijthoven, in grote drama en ik kon niets anders meer dan tot bezinning komen.

En daarom, dames en heren, richt ik me de komende tijd op het bedrijf van Paul, mijn partner, ADS Graphics. Een prachtig grootformaat printbedrijf dat vol in ontwikkeling is. En dat vind ik me toch leuk! Ook het samenwerken blijkt voor ons een succes. Hij ‘doet’ de handel en ik de productie en marketing. Mijn geheugen werkt weer (tot grote spijt van sommigen ;D) en het lijkt wel of alles wat ik de afgelopen 20 jaar geleerd heb, op z’n plaats valt.

Ik blijf natuurlijk wel een communicatiedier en heb nog wat opdrachtgevers die ik niet loslaat (en zij mij niet). Connect2 blijft voorlopig bestaan. Maar wil je (weer) zaken met mij doen? Dan toch het liefst over grootformaat prints: posters, (raam/muur/vloer) stickers, plafondborden, displaymateriaal, dozen, verpakkingen (ja, ik beprint zelfs doodskisten)! En grootformaat printers: plotters, vouwmachines, inkt, papier en andere supplies.

Ik wil je bedanken voor je aandacht de afgelopen jaren. En hoop dat mijn tips je hebben geholpen in de communicatie van jouw bedrijf of dienst. Ook wil ik Erik en Marieke van Os van Netwerk Brabant danken voor de column in het magazine. Dat heb ik echt te gek gevonden om te doen.

Heel graag tot ziens!

Connect2, Monika van Rijthoven
M 06-4604 4518
monika@connect2.nl
www.connect2.nl