4-COVERSTORY 2 PAGINAS Karel Evers_edited

Groei

Foto: Karel Evers, hypotheekadviseur en financieel planner.

Veel ondernemers hebben jaarlijks als goede voornemen hun onderneming te laten groeien. Maar betekend dit meer omzet? Of misschien meer medewerkers? Wellicht nemen ze het letterlijk en bedoelen ze het pand waar ze in gevestigd zijn?

Uiteraard gaat groei ook gepaard met de nodige risico’s. Misschien risico’s die zelf te dragen, te verminderen of te verzekeren zijn. Het is belangrijk om deze risico’s ook in tijden van groei in de gaten te houden.

Groeit je bedrijf met de juiste mensen en zijn deze wel te vinden? Zorg dat je bedrijf ook aantrekkelijk blijft voor mensen om er te komen werken. Een goed personeelsbestand is namelijk zeer belangrijk, zeker tijdens een fase van groei.

Ga in gesprek met goede adviseurs die je kunnen begeleiden

Daarnaast gaat groei vaak gepaard met meer leveranciers, of grotere afnames. Zorg dat je dit op voorhand goed in kaart hebt gebracht om tijdens de groei te kunnen blijven leveren. Daarnaast zitten je concurrenten tijdens de groei ook niet stil. Deze gaan je proberen bij te houden. Of ben je ze al te ver voor?

Tot slot gaat groei altijd gepaard met investeringen. Denk aan huisvesting, personeel, productiemiddelen etc. Ga in gesprek met goede adviseurs die je kunnen begeleiden bij de groei en je niet laten verzuipen.

Samenvattend is het groeien van je bedrijf mooi, spannend en risicovol. Vergeet deze risico’s vooral niet maar laat je er ook niet door tegenhouden. Maak gebruik van je netwerk en blijf je onderscheiden.

Adviescentrum EverCare Eindhoven
Fransebaan 590 A-C, 5627 JM Eindhoven
T 040-2926 466
info@evercare.nl
www.evercare.nl