DE NIEUWE CITROËN BERLINGO VAN

ONTWORPEN VOOR VEELZIJDIG GEBRUIK EN ZEER COMFORTABEL
Citroën onthulde eerder dit jaar de nieuwe Berlingo VAN en biedt deze nieuwe bedrijfswagen aan met een vanafprijs van 13.990€ [excl. BTW/BPM]. Het is de ideale auto voor de professional vanwege de handige, grote laadruimte, de makkelijke toegang en de verschillende configuratiemogelijkheden voor het interieur. De nieuwe Citroën Berlingo VAN profiteert van een nieuw platform dat meer wendbaarheid, comfort en veiligheid biedt. De nieuwe Berlingo VAN bevat maar liefst 20 rijhulpsystemen, 4 connectiviteits-technologieën en de nieuwste motoren. De nieuwe Berlingo VAN is vanaf nu te bestellen.

In 2017 had Citroën een marktaandeel van 9,7% op de bedrijfswagenmarkt in Europa, waarmee het merk de derde plaats inneemt met meer dan 73.000 verkochte auto’s. Een terechte positie in een segment waar Citroën altijd al baanbrekend was, denk aan de mythische 2CV, C15, Berlingo, maar ook aan de introductie in dit segment van de eerste dieselmotor, de eerste laadruimte in de stijl van het interieur en de introductie van 3 zitplaatsen voorin. Een bestseller in een nieuw jasje: de nieuwe Berlingo VAN.

De onder de professionals gewaardeerde Citroën Berlingo is een belangrijke speler die in dit segment al jarenlang innovatief is. Van de 1,5 miljoen auto’s die wereldwijd sinds de lancering zijn geproduceerd, werden er 1,3 miljoen verkocht in Europa waarvan meer dan 470.000 in Frankrijk. 2017 was zelfs een recordjaar voor dit populaire model met meer dan 27.000 kentekenregistraties, een stijging van 4% in vergelijking met 2016. Ook dit jaar, met al meer dan 8.000 kentekenregistraties, een stijging van 25% in het eerste trimester van 2018, is de Berlingo in zijn eentje al goed voor 40% van de kentekenregistraties van lichte bedrijfswagens van Citroën en daarmee de meest verkochte lichte bedrijfswagen van het merk in Frankrijk. De ambitieuze nieuwe Berlingo VAN wil zijn succes vergroten met deze 3e nieuwe generatie die vanaf nu beschikbaar is in Nederland.

Kortom, de nieuwe Citroën Berlingo VAN is:
01 – EEN BEDRIJFSWAGEN MET EEN GEHEEL EIGEN GEZICHT:
Citroën introduceert een moderne bedrijfswagen met een eigen Citroën design.
– De nieuwe Berlingo VAN heeft een unieke vorm, een robuuste stijl en oogt sterk en veilig. Het ontwerp is veranderd door de iets meer naar voren geplaatste voorruit en de hogere en kortere voorkant, dankzij het EMP2-platform dat een kortere vooroverbouw mogelijk maakte.
– Een specifiek front biedt bescherming in het dagelijkse verkeer en, in lijn met het design van zijn grote broer, de Jumpy.
– Het silhouet heeft vloeiende lijnen en een functioneel ogende achterkant.
– Het interieur is duidelijk ontworpen met de professional in het achterhoofd: stevig en praktisch met bijvoorbeeld het zwevende dashboard waarin talrijke handige technologieën zijn ondergebracht.
02 – COMFORTABEL ‘OP MAAT’ – EEN BEDRIJFSWAGEN GERICHT OP VEELZIJDIG GEBRUIK
De Citroën Berlingo VAN is geïnspireerd door professionals en biedt daarmee een passend antwoord voor iedere
beroepsgroep.
– Er is gekozen voor maatwerk en de auto wordt dan ook aangeboden in een M-versie van 4,40 m en XL-versie van 4,75 m.
– Met de twee uitvoeringen ‘Worker’ en ‘Driver’ tracht Citroën zo goed mogelijk aan de verwachtingen van zijn klanten te voldoen.
– Het is een slim concept met een handige toegang tot de laadruimte via een achterklep of openslaande deuren en zijschuifdeuren, met talrijke opbergruimtes en een laadruimte met een nuttig laadvermogen tot 1000 kilo waar in de breedte twee europallets in passen.
03 – HET COMFORT VAN EEN MODERNE BEDRIJFSWAGEN
De moderne, nieuwe Berlingo VAN doet niet onder voor personenauto’s met perfect rijcomfort en optimale veiligheid:
– Een wielophanging die zorgt voor het bekende veercomfort van Citroën.
– Een nieuw platform dat meer wendbaarheid biedt en meer technologieën.
– Een voor dit segment zeldzaam hoog technisch niveau met de integratie van 20 rijhulpsystemen zoals een Overload Indicator [beschikbaar eind 2018] en Surround Rear Vision, ongekend in alle bedrijfswagensegmenten, een kleuren head-up display, een automatische parkeerrem en Adaptive Cruise Control met Stop functie, Active Safety Brake en 4 connectiviteitssystemen waaronder Citroën Connect Nav en draadloos opladen voor smartphones.
– Krachtige en zuinige motoren van de derde generatie:
– Benzinemotoren: PureTech 110 S&S 6-handbak [beschikbaar in de loop van 2019].
– Dieselmotoren:
* BlueHDi 75 handbak
* BlueHDi 100 S&S handbak
* BlueHDi 130 S&S 6-handbak EAT8

TECHNISCHE GEGEVENS
Lengte: 4,40 m M-versie / 4,75 m XL-versie
Breedte: 2,10 m (zijspiegels uitgeklapt)
Hoogte: 1,80 m M-versie / 1,85 m XL-versie Worker
Nuttig volume: 3,3 m3 M-versie / 3,9 m3 XL-versie
Nuttig laadvermogen: tot 1.000 kg M-versie / tot 950 kg XL-versie
Nuttige laadlengte: 1,81 m M-versie / 2,16 m XL-versie
Aanhangergewicht: tot 1.500 kg (zonder lastverplaatsing) afhankelijk van het motortype

Citroën Bertens Tilburg B.V.
Kapitein Hatterasstraat 21, 5015 BB Tilburg
T 013-542 3030
tilburg@goedbeterbertens.nl
www.goedbeterbertens.nl

Citroën Bertens Oisterwijk B.V.
Belgiëstraat 8, 5061 KG Oisterwijk
T 013- 511 1532
oisterwijk@goedbeterbertens.nl
www.goedbeterbertens.nl