NMB-1805

De Kazerne in Oisterwijk: creatieve culinaire werkplaats

Lekker uit eten en drinken doe je in een restaurant. Maar dat woord zal Bart Kolen, eigenaar van de Kazerne Oisterwijk, niet snel in de mond nemen om zijn zaak te omschrijven. Ja, er wordt gekookt en gegeten, maar er gebeurt nog veel meer. Het is zijn droom om heel de dag volk over de vloer te hebben en met goed eten bezig te zijn. Daarom noemt hij de voormalige brandweerkazerne liever ‘creatieve culinaire werkplaats’.

Fanatiekelingen
“Iedere dag staan wij met een clubje fanatiekelingen klaar om op ontdekkingsreis te gaan in de wereld van eten en drinken”, vertelt Bart. “We zijn altijd op zoek naar nieuwe ingrediënten, technieken en bereidingen en daar laten we anderen graag van meegenieten. Het is hier maar 116 vierkante meter. Niet zo groot. Dat betekent dat je ziet wat we doen en waarmee we dat doen. We kunnen ons niet verstoppen.”

Altijd in beweging
En dat doen ze dan ook niet. De Kazerne is één grote kookstudie met ambacht als fundament. Dat betekent voor Bart eerlijke producten en ambachtelijke bereidingswijzen. Geen poespas, geen drukdoenerij; wel een ontspannen sfeer en ruimte voor experimenten. “We zijn altijd in beweging en dat zie je aan onze kaart, die wisselt regelmatig.”

Iedere dag staan we met een clubje fanatiekelingen klaar om op ontdekkingsreis te gaan

Wars van pretenties
Vorig jaar mochten we al proeven wat Bart en de zijnen verstaan onder ‘creatief’ en ‘culinair’ en die kans krijgen we dit jaar weer tijdens de Mini Netwerk Contactavond in november. Wat er ook op het menu zal staan, verwacht niets pretentieus. Als er één ding is dat de Kazerne niet serveert, dan is het wel gebakken lucht.

Inschrijven voor:  Mini Netwerk Contactavond  maandag 26 november

De Kazerne
Almijstraat 16, 5061 PA Oisterwijk
T 013-5912 931
info@dekazerneoisterwijk.nl
www.dekazerneoisterwijk.nl