SnapTrap B.V.

Alle bedrijven

SnapTrap uw samenwerkingspartner bij beheersing van plaagdieren.Gifvrij, duurzaam en milieuvriendelijk

 

Hoe werkt het:

De SnapTrap oplossing werkt volgens de IPM 2023 methode maar dan geheel gifvrij. Het gebruik van gif is altijd een laatste optie en mag maar kort gebruikt worden. Let wel! voor het inzetten van gif moet een noodzaak zijn, dit wil zeggen dat de eerdere verplichte stappen niet het gewenste effect hebben gebracht. Gif mag daarom nooit preventief ingezet worden

Er wordt altijd een inspectie uitgevoerd door een vakbekwaam ongediertedeskundige. Deze bepaalt om welk ongedierte het gaat en maakt een plan van aanpak met rapportage. Het aanbrengen en/of verzorgen van preventieve maatregelen is hierbij altijd de 1ste stap. Hierbij gaat het om weringsmaatregelen zoals het dichtmaken van gaten en kieren, het snoeien van beplanting rondom een locatie, wegnemen van voedselbronnen en zorgdragen voor een algehele schone werkplek. Door deze maatregelen wordt het al moeilijker voor plaagdieren maar helemaal voorkomen is nagenoeg onmogelijk. Plaagdieren kunnen immers ook binnekomen via een externe leverancier of via toegangsdeuren. De 2de stap is het plaatsen van slimme vallen op strategische plaatsen. Mochten er toch plaagdieren op de één  of andere manier binnekomen dan worden deze meteen afgevangen. Onze slimme vallen worden voorzien van een gifvrije lokstof en zijn via een handig portaal 24/7 inzichtelijk. Indien gewenst komt SnapTrap meerdere keren per jaar langs voor een inspectie, wij adviseren 2 tot 4 inspecties per jaar. Tussen de inspecties door ben je zelf verantwoordelijk voor het beheer van de vallen. Is er vangst, dan krijg je direct een melding op smartphone, tablet en/of computer. Je gaat naar de betreffende val, maakt deze leeg, waarbij aanraken van rat of muis niet nodig is, en zet de val weer actief. Door deze methode worden onnodige controles vermeden, er is alleen actie vereist bij vangst. Maandelijkse rondgang, waarbij onnodige kilometers worden gereden, behoort hiermee ook tot het verleden, milieuvriendelijk én duurzaam. De hybride oplossing die SnapTrap heeft is effectiever en goedkoper, 4 inspecties i.p.v. maandelijks. Beeld je eens in hoe een val met rat of muis er uit ziet als deze een paar weken in de val zit…. Dit wordt voorkomen door zelf tijdig de val te legen waardoor deze meteen weer actief is.

Tijdens de inspecties voorziet SnapTrap de vallen van nieuw gifvrij lokstof en worden, indien nodig, de oplaadbare batterijen vervangen. Ook inspecteren we altijd de juiste plaatsing en werking van de vallen en geven advies wat je zelf preventief kunt doen om plaagdieren zoveel als mogelijk tegen te gaan.

Mocht er toch veel activiteit zijn bij bepaalde vallen, mits de preventieve maatregelen opgevolgd zijn, dan staan we binnen een paar dagen voor de deur en gaan het proberen op te lossen, beloofd.

 

image