Prospectations

Alle bedrijven

Hallo, ik ben Pascal en ik ga je omzet verhogen, en werk met lead en afspraak garantie (ik werk oa met Datacollectief en LinkedIn SalesNavigator)

Ik ben Pascal van Buuren, de man achter Prospectations, en ik geloof in de kracht van verkopen, netwerken en verinden.

Sterker nog: een bedrijf kan niet zonder. En ik ook niet. Sales zit mij in het bloed. Daar kwam ik achter toen ik in mijn studententijd bij een callcenter ging werken. Afspraken maken vond ik leuk en het ging me goed af, maar ik was geen kantoormens en ik wilde niets liever dan het échte commerciële werk doen.  

Van een ‘nee’ maak ik een ‘ja’.
Die kans kreeg ik bij een bedrijf in Amsterdam. Na een loodzware training van drie dagen – op twijfelen stond een boete – werd ik in het diepe gegooid. Die middag moest ik 10 afspraken maken op een industrieterrein waar ik nog nooit geweest was. Zo niet, dan was ik mijn baan kwijt. Op puur enthousiasme ben ik overal binnen gelopen. “Hallo, ik ben Pascal en ik kom je omzet verhogen.” Die baan mocht ik houden, binnen een maand was ik teamleider.

Mijn methode is direct, out of the box en creatief.
Om het ijs te breken ben ik direct, soms zelfs een tikkie brutaal. Maar alleen als het kan. Of dat zo is zie ik aan iemands lichaamstaal. Mijn ervaring is dat weerstand verdwijnt als je dingen gewoon benoemt. Het is kenmerkend voor mijn manier van sales. Out of the box en creatief. Ik zie overal kansen. Zegt iemand dat het onmogelijk is, dan zie ik dat als een uitdaging. Een ‘moeilijke doelgroep’ of een ‘no go area’? Dat zullen we nog wel eens zien. Noem het eigenwijs, maar ik stap overal op af en ‘nee’ komt in mijn wereld niet makkelijk voor.

Prospectations helpt je bij het aanleveren van nieuwe klanten in de breedste zin van het woord. Dit betekent ongeveer zoiets als: ik denk met je mee van A tot Z. 

Ik ben je makelaar en je matchmaker.
Meer nog dan verkoper voel ik me makelaar, een wandelende Gouden Gids, een matchmaker. Ik beheers verschillende verkooptechnieken, ook de voet-tussen-de-deurtechnieken. Toch ligt mijn kracht veel meer in het socializen, mensen leren kennen en te weten komen waar ze behoefte aan hebben. Dat doe ik met volle overtuiging en oprechte interesse. Voor mij is een netwerkbijeenkomst geen ‘moetje’ maar een uitje. Ik vind het heerlijk om op mensen af te stappen en ze van alles te vragen. “Wie ben jij, wat doe je en waarom ben je daaraan begonnen? Wat is jouw onderscheidend vermogen, wie zijn jouw klanten?”, dat soort dingen. 

Commercieel doorpakken? Ik help je.
Ik durf ook te vragen. Als mensen twijfels hebben of niet kunnen beslissen, dan help ik ze. Ik voel feilloos aan wanneer ik niet door moet drukken. Of juist wel. Ik denk mee, luister eerst naar waar ze mee zitten en kijk dan wat ze nodig hebben. En hetzelfde geldt voor jou. Ik kan je helpen met een goede, scherpe pitch of het aandragen van leads. Misschien lukt het je niet om commercieel door te pakken of om koopsignalen te herkennen. Dan ga ik met je mee naar klantgesprekken en leer ik je hoe je dat wel kunt doen. 

Laten we samen de meest geschikte tactiek voor jouw situatie bepalen en samen zorgen voor de groei die jij wenst.

Echt, overal zijn verkoopkansen. Het is de kunst om ze te zien en te benutten. Is dat niet jouw grootste talent, laat mij je dan helpen.

Bel me voor een afspraak. Meer weten over mij? 

Tekst: Esther Nagtegaal van Esther Schrijft


 

image